zaterdag 2 juni 2012

Rosalie doet mee aan de Photo a Day challenge!

Onlangs las ik een artikel op Girlscene over de Photo A Day challenge van Fat Mum Slim (niet Fat Muslim, ja, ik heb het ook vierendertig keer moeten lezen voor Mr Brein het goed deed). Ik doe, zoals ik al een aantal keer verteld heb, mee aan Project365, maar mijn motivatiepijl begint een beetje te dalen naar het vriespunt. Daarom heb ik besloten beide projecten te combineren tot het Super Mega Awesome Über Projecttm.
Mijn blog verhuist daarmee wel naar Tumblr, omdat ik dat gewoon véél gemakkelijker en fijner vind werken dan Blogger met dit soort projecten en omdat het dan makkelijker is om mede-PAD’ers te spreken. 

Maar wat is PAD dan? Photo A Day is een project gestart door Fat Mum Slim. Iedere maand post zij een lijst met verschillende begrippen, voor iedere dag één. Op die dag maken wereldwijd verschillende mensen een foto die hun interpretatie van het woord weergeeft. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om mee te doen, een beetje creativiteit en een camera is voldoende (oké, een internetaansluiting kan ook van pas komen). 

De lijst van juni! Gisteren, 1 juni, was dus 'morning'

Het is de bedoeling dat je op de dag zelf een foto maakt die bij dat woord past (vandaag dus 'empty'). Die foto kun je dan delen via Twitter/Facebook/Instagram/Tumblr/de postduif. Ik heb ook een PAD-topic op Girlscene geopend, mocht je het liever daar posten. De woorden kun je vrij interpreteren, en als je de betekenis niet weet zou ik zeggen: a. Google is your best friend! en b. verzin zelf een betekenis! Dat maakt het project juist leuk: voor iedereen kan zo'n simpel woordje iets anders betekenen! Fat Mum Slim heeft ook een lijst met de woorden en een korte uitleg gemaakt, mocht je toch iets meer van een houvast willen hebben. Als je de hele maand hebt meegedaan, heb je aan het eind ook nog eens een soort 'dagboek' van die maand, met iedere dag een foto! I like.

Mijn eerste foto, 'morning'! Lekker lui via Instagram, want ik was ziek . 

Doe jij ook mee? Of ben ik net één dagje te laat met het promoten van dit project (sorry! Ik weet het! Ik had er beter vorige week over kunnen bloggen. Je mag mij de schuld geven als ze je vragen waar foto #1 gebleven is, maar kom niet met hooivorken en fakkels naar mijn huis s.v.p. - daar raakt de kat altijd zo van opgefokt). Je kunt mijn project in ieder geval volgen via Tumblr, Instagram (Spafruitapple, al ben ik niet van plan al mijn foto's via Instagram te nemen dus mis je er dan wel een paar) en het topic op Girlscene.

Hakuna matata!


P.S. Ik heb net heel impulsief besloten mee te doen aan Camp Nanowrimo. Nanowrimo maar dan niet in november dus. Wat Nanowrimo is? Schrijf 50.000 woorden in één maand. Zie Sharon haar artikel voor een iets duidelijkere uitleg. Wat? Een te veel aan projecten? Ik? Welnee. 

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!