zaterdag 9 juni 2012

Rosalie en haar bijzondere relatie met Instagram


Ik was héél lang anti. Instagram was voor luie hipsters die niet wisten hoe ze moesten photoshoppen. Rare wezens die foto’s van hun pasta een artistiek tintje probeerden te geven door er een of ander raar filter overheen te knallen en het te bestempelen als ‘kunst’.

Nu ben ik zelf al een paar maanden de trotse bezitter van een iPhone, maar al die tijd heb ik het niet eens geprobeerd. Tot ik onlangs mee ging doen met de Photo a Day Challenge van Fat Mum Slim (zie mijn artikel van vorige week). Eigenlijk is het hele doel van die challenge om gewoon iedere dag een beetje fun te hebben door een foto te maken binnen het thema, en Instagram is ideaal voor het delen van die foto’s! Ik moet zeggen dat ik na een paar dagen ook echt lol begin te krijgen in het klooien met die filters. Omdat je zo makkelijk je foto’s kan taggen, is het ook nog eens heel simpel om andere PAD’ders te vinden en hun creaties van de maand te bekijken. Ik word er blij van!

niet mijn foto

Bij deze slik ik mijn anti-talk tegen Instagram dus nederig in. Wat ik wel nadelig vind aan Instagram:
-       Je kunt niet de ‘sterkte’ van je filter aanpassen. Soms is een beetje gloed hartstikke leuk, maar doordat je niet zelf kunt aanpassen hoe fel die gloed moet zijn is het al snel over the top.
-       HIPSTERGEHALTE. Ondanks dat er zat mensen zijn die het gebruiken op de leuke manier – random foto’s maken van dingen die ze doen, een beetje een sociaal medium in fotovorm – zijn er ook mensen die ervan OVERTUIGD zijn dat een foto van een grassprietje met een beetje toaster eroverheen (echt, wie heeft dat filter bedacht? Heb nog nooit een foto gezien waarop het mooi uitkwam!) minstens een privézaal in het Louvre verdient. Then again, dat soort mensen heb je overal dus het is niet per se een reden om Instagram de rug toe te keren. Wel is het zo dat het hipstergehalte misschien relatief iets hoger ligt.
-       Kom niet naar Instagram omdat je kunstwerken verwacht. Just don’t.

niet mijn foto

Al met al: sorry Instagram, je hebt toch nog zo je voordelen en eigenlijk ben je best lief. Ik zal proberen zelf ook wat aardiger tegen jou te zijn. Ja, vrede? Mooi zo.

Instagram is een gratis app en te downloaden voor Apple en Android. Meegenieten van andermans creaties, maar geen Samsung of iPhone binnen handbereik? Via gramfeed.com kun je ook op Instagram. Lekker lui met de laptop. 

Gebruik jij Instagram? En waarvoor?

Hakuna matata!

P.S. Dit artikel is misschien iets korter dan jullie van me gewend zijn, maar dat komt omdat het enige wat er uit mijn brein te krijgen was klonk als MUSETHE2NDLAWOMGOMGWHATISAIR omdat Muse onlangs heeft aangekondigd dat het nieuwe album The 2nd Law heet, uitkomt op 14 september (in Nederland), ze dit najaar gaat touren (zie ik jullie 17 december in A’dam?) EN omdat ze een preview op Youtube gepost hebben. OH HAPPY DAYS, MIJN BREIN RAAKT OVERVERHIT VAN ENTHOUSIASME.
Anyway, daardoor was het lastig mijn artikel to the point en logisch te houden.

1 opmerking:

  1. Haha, ik ben de laatste tijd juist een beetje verslaafd aan Instagram.

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!