dinsdag 5 juni 2012

Sam heeft vakantie (en weet niet wat ze ermee aan moet)


De ultieme dagdroom: na een hele avond gefeest te hebben word je gebeld. ‘GEFELCITEERD, JE BENT GESLAAGD!’ Vervolgens lig je de hele middag te chillen in de zon, wachtend op je diploma, de daaropvolgende party en een eindeloze zomervakantie, zon, zee en…


Het was allemaal een droom. Als ik nu naar buiten kijk zie ik regen, regen en nog eens regen. Al mijn vakantiegevoelens zijn in één klap weggespoeld door de eindeloze stortbuien die de afgelopen dagen mijn leven hebben overheerst. Maar goed, na een weekendje ben ik het chagrijnen en vitten op alles en iedereen wel weer zat, dus leek het een slim plan om weer eens wat te gaan doen. Maar de grote vraag is natuurlijk: wat doe je in godsnaam als het in de zomer bijna aan het vriezen is en de films je neus uit komen? 


 1. Hou een chocoladeparty. Dit is echt dé nummer 1 op mijn to do list in de vakantie. Chocolademelk, chocoladetaart of -cake erbij en als toetje chocoladeijs. Kortom, een hele dag genieten van de beste sugary treat ever. Natuurlijk kun je ook een ander thema nemen, bijvoorbeeld roze à la Mean Girls of Harry Potter (check de Harry Potter marathon van Annemarieke
 2. Voor de muzikale meiden onder ons: ga eens een avondje muziek maken. Men neme een akoestische (of elektrische, maar akoestisch is zo lekker melancholisch met dit weer) gitaar, een piano, iemand met een leuke zangstem en voilà: je hebt een live concert in huis gehaald.
 1. Doe samen met je vriendinnen mee aan een Moorddiner! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of je dit ook in andere delen van het land kan doen, maar in Enschede is er een restaurant waar je ‘live’ Cluedo kan spelen. Tijdens een gezellig etentje met je vriendinnen sterft er iemand en vervolgens komen er allerlei personages bij je aan tafel die je hints geven over de dader. Dat is nog eens iets anders dan een avondje naar de pizzeria! 

 1. Ga in plaats van de bios eens naar een dansvoorstelling. Vaak komen er in theaters weleens hiphopgroepen optreden, wat echt enorm tof is om te zien. Misschien levert het nog wel inspiratie voor leuke uitgaansdansjes op!
 1. Begin je eigen EK-poule. Laat al je vrienden en vriendinnen 5 euro inleggen en voorspellen maar! Het is extra leuk als je samen alle wedstrijden gaat kijken en dankzij het winstelement is het voetbal zelfs voor grootste voetbalnoob (hiertoe reken ik mezelf) leuk om te zien.

En bovenal: geniet van je vrije tijd! Denk eens aan alle arme scholieren en studenten die nog zitten te zwoegen op hun proefwerk- of tentamenweek terwijl jij heerlijk in je bedje of luie stoel ligt. Dat idee is echt goud waard, zelfs als het met bakken uit de hemel komt.

Let’s keep the moon awake and do electric boogiloo.

Liefs,

Sam

5 opmerkingen:

 1. Dat moorddiner klinkt vet! En Enschedé is hier niet zo gek ver vandaan, hoe heet dat restaurant?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of je het al gekeken hebt maar zo niet, ga Lost kijken! Ik ben vorig jaar in de zomervakantie begonnen en gestopt ergens in het midden van seizoen 3. Afgelopen tentamen week (zo dom zo dom) heb ik het weer opgepakt. Echt verslavend dus je bent er wel even zoet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips!
  ik wil ook vakantie. school begint nu echt saai te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moorddiner ziet er me echt leuk uit, maar dat ga ik zeker nooit doen. je hebt best wel leuke dingen opgesomt. Wat ik altijd doe in de vakantie is series kijken: the vampire diaries, pretty little liars, gossip girl, the lying game, once upon a time. Eenmaal je een serie begint te kijken ben je er een tijdje mee zoet!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Such an intresting great blog! Lot's of inspiration for myself!

  Whould u like to follow each others blog to keep in touch this way?

  Lots of hugs,

  www.nicoleta.me

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!