woensdag 13 juni 2012

Sharon ging naar Saturday Night Fever

Night fever, night feveeeeer, zou het ernstig wezen? In mijn ogen is het niet ernstig, maar gewoon ontzettend leuk en hartstikke besmettelijk. Mijn hele familie is weer terug in de tijd van de Bee Gees sinds ik afgelopen zondag met mijn moeder naar de musical Saturday Night Fever ben geweest. En oh was was die musical tof zeg! Ik ben echt een musical fan, maar qua dans was SNF tot nu toe de tofste musical waar ik hen ben geweest. Let's go back to the 70's and come discodance with me.

Saturday Night Fever? Disco dansen? 70's? Geen idee waar ik heb over heb? Kleine opfris cursus dan. Saturday Night Fever is een film uit 1977 waarin Tony Manero, gespeeld door le John Travolta himself, helemaal zichzelf kan zijn op de dansvloer van discotheek 2001 Odyssey. Het verhaal volgens Wikipedia:

'Tony Manero is een medewerker in een verfwinkel in Brooklyn, New York City, die alles zou doen om aan zijn uitzichtloze leven te ontsnappen. Deze ontsnapping vindt hij in de plaatselijke discotheek, waar hij, gehuld in een wit pak, de koning van de dansvloer is. In deze discotheek ontmoet hij Stephanie Mangano, en ze besluiten samen te dansen in een danswedstrijd. Stephanie droomt ervan om te ontsnappen uit Brooklyn naar een leven aan de andere kant van de rivier, in het glamoureuze Manhattan. Ook Tony begint deze verlangens te koesteren.'

Goede samenvatting? In mijn ogen niet echt. Het covert wel de grote verhaallijn, maar er wordt bijvoorbeeld niets gezegd over Tony's broer Frank, die besluit dat hij geen priester meer wil zijn, over Bobby C, een jongen die geen uitweg meer ziet wanneer hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt, over het opdringerige meisje Annette, en de geweldige jongens van The Faces. Nu heb ik je vast nieuwsgierig gemaakt, niet? Tijd voor een filmpje? Dacht ik ook.


De muziek van de Bee Gee's. Geweldig. Ik krijg er echt zo'n heerlijk disco gevoel van. Om maar over de acteurs te zwijgen! Ik ben al sinds zijn deelname aan So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle helemaal weg van Alessandro Pierotti, dus toen hij uiteindelijk 2e werd in Sunday Night Fever (de zoektocht naar Tony Manero, red.) was ik ontzéttend blij. Stiekem ben ik een beetje verliefd op Alessandro. Niet verder vertellen hoor. Winnaar van Sunday Night Fever, Joey Ferre, vertolkt de rol van Tony Manero naar mijn mening echt geweldig. Overtuigend, sexy, hij heeft geweldige dans skills, én hij heeft de looks. Klink ik nu als een obsessief tienermeisje? Ja. Vind ik dat erg? Nee. Is het zielig dat ik antwoord geef op mijn eigen vragen? Ja. Is het daarom tijd om een einde te maken aan dit artikel, en te zeggen dat jullie echt allemaal nog naar Saturday Night Fever moeten gaan, die 6 weken dat 'ie nog draait. Doen doen doen!

Geloof in jezelf,
Sharon.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, ziet er echt superleuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de musical ook gezien. Hij was leuk, maar niet geweldig. Bijna heel de cast is afgestudeerd van een dans academie.. en dat is te merken. Het dansen is heel strak, maar het zingen is heel wat minder dan verwacht. Eerder slecht zelfs. Het verhaal is op zich wel leuk, maar erg plat. Nee, Wicked was stukken beter(net als Miss Saigon) en tien keer leuker, mooier en groter.

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!