donderdag 14 april 2011

Annemarieke maakt zelf Icetea.

Hallo allemaal!
Het is weer donderdag.. en het is eindelijk mooi weer!
Lekker de tuin in, in het zonnetje met een koel drankje in je hand. En wat is een beter mooiweer-drankje dan Icetea? Nou.. Zelfgemaakte Icetea dus!

Ik ging gister experimenteren in de keuken en ik heb, al zeg ik het zelf, een heerlijk drankje (succesvol) weten te brouwen! *dit was ook voor mij best een meevaller, aangezien ik zonder recept werkte en ik gewoon maar wat bij elkaar gooide.*
Het drankje werd goedgekeurd door zowel mijn moeder, mijn broer als mijn (Icetea-expert) vader.. dus blijkbaar is hij gelukt!



Jullie staan nu natuurlijk vast te springen om ook zelfs Icetea te creëren, dus zal ik mijn recept met jullie delen. Het is niet moeilijk om te maken en vergt niet veel tijd.

Voor 800 milliliter Icetea.

Je hebt nodig:
* een kleine steelpan + deksel
* Houten spatel
* glazen
* Trechter of makkelijke schenkkan.
* Lege frisdrank fles
* Eetlepel
* Afwasbak
* Aardappelschilmesje
* Weegschaal en meetbeker
* Een bakje ijsklontjes
* Kookwekker
* Geduld, liefde en aandacht!

Ingrediënten:
* 800 milliliter water
* 4 eetlepels citroensap
* 100 gram kristalsuiker
* 4 zakjes theesmaak naar keuze
* de schil van één sinasappel.

Bereidingswijze.
1. Breng het water aan de kook. Houd het deksel op het steelpannetje, zo gaat het sneller.
2. Doe de 4 theezakjes in het water zodra het water gekookt heeft, en draai de pit zacht. Ik heb zelf Tropical Fruit Piramid van Lipton gebruikt, maar aangezien dit een vrij lichte smaak is heb ik er ook een zakje Mango van Pickwick bij in gedaan, om het meer smaak en sterkte te geven. Ik heb dus 5 theezakjes gebruikt.
Als je dit ook doet, adviseer ik om na 5 min de Mango eruit te halen, anders word het te sterk.
3. Voeg na de 5 minuten de helft van het suiker toe, en roer tot het is opgelost en laat weer 5 minuten trekken.
4. Schil ondertussen de sinasappel en voeg dat toe als de 5 minuten om zijn. Voeg ook meteen 2 eetlepels Citroensap toe (het makkelijkste is om een kant en klaar flesje te kopen, verkrijgbaar bij iedere supermarkt) Roer goed.
5. Na weer 5 minuten haal je alle theezakjes uit het water, voeg je de andere helft van de suiker toe, roer nogmaals tot het is opgelost en voeg ook dan de laatste 2 eetlepels citroensap toe, en haal de sinaasappelschil uit het theewater.
6. Draai de pit uit en laat de pan afkoelen.
7. Vul de afwasbak met koud water en zet de pan zodra hij niet zo heet meer is, in het water. Die zal blijven drijven, waardoor het koude water de pan en dus ook de thee heel snel zal afkoelen.
8. Als de thee helemaal koud is, giet het in een schenkkan of pak een trechter en zet die op de lege frisdrankfles. (gebruik geen Cola fles maar liever Sprite of Seven-Up, de nasmaak van Cola blijf je nog heel lang proeven.) en giet voorzichtig de koude thee in de fles.
Doe de helft van het bakje ijsklontjes ook in de fles door hem écht koud te laten worden, en zet de fles in de koelkast.
9. Pak glazen, verdeel de ijsklontjes en voeg eventueel een citroenschijfje toe, giet de koude thee over de ijsklontjes en.. tadaa! Je ijskoude Icetea is klaar om te nuttigen in het oh zo heerlijke zonnetje!
10. Zet de rest weer terug in de koelkast voor de volgende mooie lentemiddag.

Tip: ook ERGG lekker met een bodempje alcohol. Lekkere cocktail voor een buiten feestje.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn recept en is alles duidelijk. Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten!

Lots of Love,

Xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

9 opmerkingen:

  1. Lijkt mij zo leuk om te maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan gewoon niet wachten om dit zelf te gaan proberen :D

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha! Wat leuk om te horen:D
    Het is echt aan te raden, want je maakt het net zo lekker als je zelf wilt! Als je van zoet houd doe je gewoon iets meer suiker, of minder citroen. Of je gebruikt juist munt-thee en zo krijg je een hele frisse ice-tea. Experimenteren kan hiermee eindeloos doorgaan!:D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Foutje!!! Het verwijderde bericht was van mij maar via de computer van m'n dochter:} O.K. even overnieuw.. Echt meiden de icetea is heerlijk! Natuurlijk kan je ook echte citroen gebruiken in plaats van een flesje citroensap. Dat is ook wel goedkoper. Nou ja, ik ga nu even een glaasje inschenken en in het zonnetje zitten. Tot de volgende keer! Die lekker dingen die A. maakt zal ik wel missen volgend jaar....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeeh lekker!! Ik hou echt van Icetea ♥__♥

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  7. erg leuk en icetea is mn favoriete drankje!
    krijg je dan niet zo'n zoete, koude thee?

    xx
    http://ifashionjournal.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @I,
    Dat valt best mee hoor!
    De mijne is lekker fris. Ik heb ook wel eens gehoord dat iemand er 250 gram suiker in gooide. Dan is het wel ERG zoet ja.;)

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!