donderdag 12 mei 2011

Annemarieke’s favoriete winkeltjes.

Naast shoppen, is leuke restaurantjes, ijssalons, authentieke boetiekjes en winkeltjes bezoeken ook érg leuk om te doen. Dit zijn een aantal speciale winkeltjes waar ik altijd wel even langs ga.

Best kept secret. (Haarlem)Dit Engelse winkeltje verkoopt nieuwe kleding, tassen, sjaals en andere assesoiressen met een vintage look. Alle producten worden gekocht in London. Van elk item hebben ze meestal maar 2 maten, dus écht heel erg one-of-a-kind, het is namelijk nergens anders in Nederland te koop. Aangezien alles helemaal vervoerd word vanuit Engeland, zou je verwachten dat er een aardig prijskaartje aan hing. Dit valt echt reuze mee! 40 euro voor een uniek jurkje vind ik niet slecht! De jurkjes daar zijn echt een aanrader! De service is onwijs goed, je word heel goed geholpen en de eigenaresse is erg aardig. Gezien de hoeveelheid maten per item en de grootte van de winkel, hebben ze super veel keus! De hele winkel hangt helemaal vol met leuks! Ik raad je zeker aan even langs te gaan en rond te snuffelen!
(Best kept secret is te vinden op Gierstraat 46 in Haarlem.)

Tastoe. (Utrecht)
Een onwijs knus restaurantje, op loopafstand van de Dom, waar je heerlijk kan eten! Koffie of thee, lunch of avondeten, alles kan! Het restaurantje is onwijs gezellig ingericht, het doet mij altijd denken aan de koffieshop “Central Perk” uit de TV-serie Friends. Lekker knus, dus! In de vensterbank liggen tientallen Oudhollandse bordspellen die je zo mag pakken. Handig voor als je kinderen mee hebt, of gewoon om de tijd te doden en elkaar te vermaken tot het eten komt. Tas Toe is niet duur en serveert heerlijke hapjes en ook de echte maaltijden zijn om te smullen. Als je in de buurt bent, zeker even langs gaan!
(Tastoe is te vinden op Zadelstraat 20. Meer info op: www.tastoeutrecht.nl . Tel: 030-2321 573)

De Waghtkamer. (Akersloot)
Dit winkeltje aan huis staat vol met vrolijke dingen. De vroegere tuinkamer staat vol kasten met lief servies van bekende merken, vintage meubeltjes die in een nieuw jasje zijn gestoken, sieraden, kussens, sjaals, cadeauartikelen en ga zo maar door. Ook word er veel zelfgemaakte spullen verkocht. Tafelzeil of stof aan de meter, kantjes, bandjes en randjes voor al je eigen creaties zijn hier ook te vinden. Ook de entree hangt vol met armbanden, kettingen en sjaals. Het is echt een meiden winkel voor alle leeftijden! Ik ga hier altijd heen voor cadeautjes, die hier prachtig worden ingepakt. De service is erg goed, ze zijn erg vriendelijk en als je al een tijdje bezig bent met rondkijken bieden ze je zelfs een kopje thee of koffie aan. Met mooi weer wordt er een heleboel uitgestald op de oprit naar de winkel toe, wat een erg gezellig effect geeft. Ook de openslaande deuren naar de achtertuin staan zomers open. Wat over het algemeen als het hoogtepunt van de winkel wordt beschouwd: een roze wc, is niet te missen. Als je op de route zit moet je echt even langs dit winkeltje gaan. Het is zeer de moeite waard!
(De Waghtkamer ligt in Akersloot, in de buurt van Alkmaar en is te vinden op Julianaweg 1.
Meer info op: www.dewaghtkamer.nl Tel: 0251-319 512)


Kende jij deze winkeltjes al? Of ga je ze binnenkort een keer bekijken?

Lots of Love,

Xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

2 opmerkingen:

  1. Tastoe is geweldig! Je PS uit Harry Potter halen minder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon in Haarlem, snel maar eens kijken naar dat winkeltje dan :)!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!