vrijdag 27 april 2012

Anne begint voor haarzelf.

Nou, daar zit ik dan. In Baarn, alleen. Op mijn tijdelijke kamer (zolang als ik stage loop). De kamer die binnen de studentenvereniging, want ja daar zit ik sinds September bij, de bijnaam ‘de krot’ heeft ontvangen. Nog niemand heeft hem gezien en ik zit hier vandaag voor het eerst, daar niet van. Al eerder was ik gaan kijken en moest toen toch concluderen dat het iets anders was dan ik gedacht/verwacht had. Dat de kamer net iets groter was dan mijn inloop kast thuis, dat wist ik, maar dat hij oud vies en stoffig was, daar was ik niet op ingesteld. (ik moest persoonlijk een beetje aan Tsjechi├ź denken, ik weet niet of jullie daar ooit geweest zijn.) Maar na een uurtje soppen, mijn eigen dekens/kussens en beddengoed te hebben ge├»nstalleerd en de kast gevuld te hebben lijkt het allemaal toch wel heel erg mee te vallen. Ik heb ook wat foto’s voor jullie gemaakt, en persoonlijk vind ik dit niet meer de naam Krot waardig. Al was het wel enigzins wat ik dacht toen ik hier voor het eerst binnen liep.

Ik had wel even netjes het bed op mogen maken .. Haastige spoed, is zelden goed.
Het ruikt hier nu overigens ook veel beter. Vier dagen terug was ik hier voor het eerst en heb meteen het raam maar open gelaten. Daarnaast heb ik van die geur stokjes dingetjes meegenomen en het sopje heeft ook goed geholpen. Wanneer je de gang op loopt is het overigens wel weer even schrikken. Het ruikt er enigzins muf en het is duidelijk te merken dat er hier langere tijd (lees jaren) binnen gerookt is. Gelukkig merk je daar op mijn kamer eigenlijk niet zo veel van. (Roken op de kamers is ook niet de bedoeling, of het gedaan wordt? Geen idee.)
Van mijn buren heb ik  nog niet echt wat vernomen. Vier dagen terug was er een jongen in de keuken een ei aan het bakken en ik weet toevallig dat een medewerker van de afdeling waar ik stage loop hier ook woont, maar verder.... De twee stemmen die ik vernam toen ik over de gang liep was toch wel het grootste teken van leven tot nu toe.
De vuilnisemmer stond nog thuis  en het is nog niet ideaal, maar zeker wel een begin!

 Het is wel stil zo alleen. En wat denk je dan? Even mijn laptopje open en facebook/twitter/watdanook checken! Nou, mooi niet dus! Internet is hier in geen velden of wegen te bekennen. Het is momenteel Zondagavond (22/4) en ik zal hier tot Woensdagmiddag verblijven, dat wordt afkicken! Donderdag mag ik fijn een dagje 9 tot 5 naar school (met internet!!) en Vrijdag, wanneer jullie dit lezen, zal ik hier nog even terugkeren om nog wat wat spullen te brengen. En dan, op naar huis! Naar mijn eigen kamer, mijn eigen vrienden en mijn eigen internet.
Het grote voordeel aan hier gaan wonen; niet om half 5 opstaan. Daar had ik persoonlijk niet zo veel zin in. En de uitwonende beurs (die ik overigens nog aan moet vragen) is ook zeker mooi meegenomen. Toch vraag ik me wel af waar ik mijn middagen/avonden (3pm tot ’n uurtje of 10) mee ga vullen… Ik heb maar wat boeken mee genomen en snel wat series gedownload. Deze moeten mij drie dagen van de krankzinnigheid gaan weerhouden. Het zal allemaal wel mee vallen. Het komt niet veel meer voor, maar er zijn toch wel meer mensen zonder internet .. Right??
De nu nog vrij lege kast. 

Dit stuk duurt overigens al veel te lang, het moet bijna saai worden om te lezen. Maar ik vraag me een beetje af wat ik hierna ga doen, vandaar dat ik maar verder blijf typen. Opzich is het wel tijd om te gaan slapen (22:57) maar eigenlijk wil ik nog helemaal niet. Ook ben ik een beetje bang dat morgenochtend om half zes mijn wekker niet gaat, dan heb ik best wel een probleem. Hier is geen mama die je eruit komt trekken. (niet dat ze dat om half vijf in de ochtend wel kwam doen)
We gaan het mee maken. Jullie horen volgendeweek wel van mij hoe de eerste twee weken zijn bevallen! Om hier onder nog te schrijven hoe de eerste week was wordt echt teveel tekst. (Als je het heel graag wilt horen mag je natuurlijk altijd een reactie achterlaten of een mailtje sturen, dan vertel ik het je in alle geuren en kleuren nog even rustig. No problem! En ik heb gewoon tot Maandagochtend half zes internet. Daarna is het tot Donderdagavond helaas weer over.. Maar niet getreurd, mailtjes en reacties verlopen niet!)

Stay Beautiful,
xAnne. 

4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg!! En heeeel veeeel succes zonder internet. Komt goed toch =D
  Echt een leuke kamer ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik denk dat iedereen wel benieuwd is naar je eerste week op jezelf wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en succes!
  Wat een superleuke tas trouwens, die rugzak op eerste foto.
  Waar komt die vandaag (a)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Talitha
  Heel erg bedankt! ^^
  Die tas komt van de Primark. Op de vorige meeting gekocht!

  @Anoniem
  Leuk op te horen (:
  Wegens het gebrek aan internet wordt het helaas volgende week, maar er komt zeker een vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!