vrijdag 6 april 2012

Anne deelt haar favoriete parfum.

Jaren heb ik naar deze parfum gezocht. Ik weet nog goed op mijn 15e verjaardag dat ik een cadeau bon van de DA kreeg (een winkel die wij in deze stad overigens helemaal niet hebben), met daarbij een geur sample. Ik was direct verkocht! Van Gils, her Aura by night, ik ben helemaal geen parfum mens maar dit moest hem toch echt worden. Stad en land zocht ik af, Douglas, IC Paris, DA, Kruidvat, Schiphol, grote parfum winkels maar nergens hadden ze ooit eerder van dit luchtje gehoord. Ik probeerde hem toen meerder malig online te bestellen maar dit kwam altijd uit op een 'onleverbaar product'. Ik had na 2.5 jaar zoeken de moed wel opgegeven en het sample was tot mijn spijt al lang en breed op.Maar toen, op een Donderdagochtend 23 Februari om 11:13 besloot ik de Action binnen te lopen, of all places. Ik kom normaal nooit bij de Action, maar deze dag was duidelijk anders. En wat zie ik daar in de schappen? Het aura by night! Ik snapte er werkelijk niks van. Dit was een luchtje dat al snel 50 euro kostte en  niet aan te komen was, en hier lag zomaar 100ml voor 20 euro in de schappen.  Hier had mijn budgetering natuurlijk geen rekening mee gehouden, maar laten gaan kon ik zeker niet, vooral niet naar al die tijd. Helemaal blij met mijn aankoop zit ik momenteel in de bus naar huis. (Dit is een ritje van 7 minuten en kijk hoe ver ik al gekomen ben. Nog 2 haltes en  3min lopen tegaan en we zijn thuis.)

Nog even was ik bang dat het luchtje niet meer mijn smaak was en ik voor niets zo lang gezocht had. Ik spoot het op de rug van mijn hand (aangezien ik me pols verbrand heb gister leek me dat niet zo slim. Ik ben nu een maal een beetje een kluns) en werd meteen omringd door een heerlijk zoete geur. Maar zeker niet te zoet! Gewoon heel aangenaam.

Inmiddels thuis aangekomen doe ik nog een poging de geur aan jullie te beschrijven. Nu is geur omschrijven eigenlijk een onmogelijk iets. Net als een exact gevoel overbrengen. Dit luchtje heeft gewoon een warm en behachelijke geur. Veel parfums vind ik een soort 'bitter' effect hebben en helemaal niet fijn, maar daar ontbreekt bij deze parfum elk spoor van. Je bent gewoon steeds in de aanwezigheid van een aangename geur. 
[3 dagen later kan ik zeggen dat hij wel enigszins vervliegt. Als je het om half 8 op spuit ben je 'm om 3 uur 's middags helaas wel kwijt. Even bij sprayen maar. Het is dan ook wel parfum op alcohol basis.]
En niet alleen ik vind het een heerlijke geur, ondertussen is het alweer April (ja, ja, het was een beetje druk en vol met de artikelen de afgelopen tijd) en ik krijg nogsteeds complimenten over hoe heerlijk ik ruik of de vraag of iemand mijn sjaal even om mag. Puur voor de geur.

Nooit gedacht dat ik ondertussen al 501 woorden over parfum had kunnen schrijven, maar het lijkt me toch gelukt. Of ik jullie overtuigd heb .., dat is niet aan mij om te bepalen. Als ik jullie was zou ik in ieder geval meteen naar de winkel zijn gehold om dit heerlijke luchtje te bemachtigen, dat is zeker.

Ik zeg; Doen.

Stay Beautiful and lots of love,
Anne.

- For Narnia!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb hem nog nooit geroken, dus ik ben benieuwd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom nooit bij de Action, maar hij klinkt wel heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Linda
  Hij is zo jammie =3

  @ Elise
  Nee, ik dus ook niet. Die dag echt alleen omdat ik een pen nodig had ofzo, echt zo'n onbenullige reden.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!