woensdag 11 april 2012

Sharon bakt een Mondriaan cake.

Hé hallo hoi goedemorgen. Of middag. Of misschien wel avond.
Afgelopen Paasweekend had ik alle tijd om iets nieuws uit te proberen wat ik had gezien: een Mondriaan cake! Mondriaan kennen we allemaal wel, die kunstenaar die kunst van vierkanten en rechthoeken maakte met de primaire kleuren, zwart en wit. En als hij kunst kan maken met gekleurde vakjes, dan kunnen wij er toch zeker een cake van maken!

Benodigdheden:
- 2 pakken cakemix (+ benodigdheden, ligt aan de cakemix die je kiest)
- kleurstof. (bijvoorbeeld te koop bij de Toko)
- 400 gram pure chocolade
- 125 ml slagroom
- groot, scherp mes (altijd voorzichtig zijn, dames!)
- cakevorm
- bakpapier
- karton

- Bak twee cakes: één gewone cake, en één cake met drie kleuren. De cake met drie kleuren kan je op verschillende manieren maken, maar wij hebben ze op de veiligste manier gemaakt: met karton en bakpapier hebben we de drie kleuren van elkaar gescheiden.


- Laat de cake afkoelen, en snijd de cake in stukken. Het is een beetje passen en meten, en je houdt ook cake over (vonden wij niet erg...), maar kijk wel uit dat je de stukken in elkaar laat passen. Het is het mooiste om rechte vormen te snijden, vierkanten en rechthoeken bijvoorbeeld. Het is handig om de stukken cake even op te stapelen, zodat je zeker weet dat alles past.
- Deze stap vond ik het leukste: de stukken cake aan elkaar plakken met chocoladeganache. Ik hoor jullie hersens allemaal kraken. Chocoladeganache? Yes, chocoladeganache. Een combinatie van chocolade en slagroom: breek 400 gram chocola en smelt het. Dit kan in de magnetron (doe er dan een beetje slagroom bij) of au bain marie. Als het gesmolten is kan je er beetje bij beetje de slagroom  bij doen. En dan smeren met die hap! (Dit gaat niet zonder vieze vingers. Vonden wij ook niet erg.) Zorg dat alle randen, alle hoekjes, en ook de onder-, boven- en zijkanten besmeerd zijn met ganache.- Als je helemaal onder de chocoladeganache zit (en misschien ook belangrijk: je cake ook), kan je de cake het beste een nachtje in de koelkast zetten, zodat de ganache goed uit kan harden. En dan is het opeten geblazen. Enne, niet alles achter elkaar opeten hoor ;-)

Benieuwd naar het eindresultaat? Margot en ik mogen ons echte die-hard cakebakkers noemen, want het is ons gelukt!
Geloof in jezelf,
Liefs Sharon.

PS. Ja ja, vorige week beloofde ik dat ik deze week een DIY short tutorial zou uploaden, maar door het vele werken dit Paasweekend ben ik daar helaas niet meer aan toe gekomen. Ik hoop dat ik 'm volgende week online kan zetten!

10 opmerkingen:

 1. SUPER gave cake, Shar! :D
  en heel goede stap voor stap foto-Tutorial. <3

  Wel goede timing dit, ik ben net de chocolade van mijn handen aan het afwassen, as we speak, aangezien ik nu net ook een cake heb gemaakt.
  Stiekem post ik hem even heel trots:
  http://rose-ann-mary-k.deviantart.com/art/Chocolate-Hogwarts-Cake-295340078
  Geschildert met drie soorten chocolade.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nomnomnom! Het effect is ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. omg... dat ziet er te lekker uit :O

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wwwwwooooow, dat ziet er nog eens gaaf uit!
  Dat wil ik etennnn :o

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh dat ziet er echt heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ge-wel-dig dit! Echt superleuk gedaan. Tof : )

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!