zaterdag 21 april 2012

Rosalie interviewt Aimee van Confashions and More!

Aimee haar blog Confashions and More is – zoals de titel al verraadt – méér dan alleen een fashionblog, die ze zelf omschrijft als "een mode- en fotografiedagboek, dat vooral bestaat uit eigen outfitposts en artikels vol zelfgeschoten foto’s."

Om Aimee haar eerste verjaardag als blogstertje te vieren, interview ik haar over het afgelopen jaar: wat heeft ze meegemaakt, hoogtepunten, dieptepunten, wat heeft ze geleerd? Maar we praten ook over mode (tijdens dit deel van het gesprek heb ik vooral héél erg veel quasi-wijs en begrijpend geknikt, want ja, zoals ik al vertelde: ik ben leekiger op het gebied van mode dan Octo op het gebied van F.U.N.)

Om het ijs maar te breken: waar bestond je ontbijt uit vanmorgen?
“Yoghurt en cornflakes, as usual. Al eet ik ook vaak een boterham met hagelslag als ontbijtje.”

Aimee is een meisje met grootse plannen: “Na mijn examen wil ik graag een jaar reizen en daarna wil ik waarschijnlijk psychologie of sociale geografie gaan studeren, maar dat weet ik nog lang niet zeker. Ik ben bijna elke dag met mode en fotografie bezig en het is echt, mede door mijn blog, uitgegroeid tot een passie.”

“De modewereld is een hele interessante wereld.”

Niet-bloggers onder ons zullen het zich misschien niet helemaal voor kunnen stellen, maar één jaar bloggen kan je leven compleet veranderen (“Nou Rosalie, da’s ook wat overdreven, vind je niet. Je blogt zelf nog niet eens een jaar!” roept de niet-blogger dan. Oké, oké, niet compleet. Maar het verandert je zeker wel. Daar ben ik het levende voorbeeld van. En Aimee ook!): 

Ik begon met bloggen om verschillende redenen, maar “de druppel” was toch echt vorig jaar, toen ik een spiegelreflex voor m’n verjaardag kreeg. Daarvoor was ik ook altijd al bezig met mode en las veel blogs. En ik ben nog steeds heel blij met die keus! Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat er eigenlijk heel veel meisjes van mijn leeftijd zijn met dezelfde interesses als ik. Soms mis ik dat wel in mijn leefomgeving. Waar ik woon is er niet zoveel interesse in mode en dragen veel mensen hetzelfde. Door het bloggen heb ik mijn eigen stijl nog verder ontwikkeld en heb meer geleerd over merken en de mode-industrie in het algemeen. De modewereld is een hele interessante wereld, en voor ik begon had ik me dat nooit zo gerealiseerd!
Daarnaast kan ik door het bloggen eindelijk m’n creatieve ei kwijt, en het is zo ontzettend leuk om te zien hoe ik het afgelopen jaar ben veranderd. Qua stijl, maar ook zeker qua persoonlijkheid!”

(Note van de redacteur: ha! Dat ken ik zeker. Als ik nu mijn eerste artikels doorlees, zie ik dat mijn stijl zich toch ontwikkeld heeft – al heb ik het hier over schrijfstijl, niet kledingstijl, haha)

“Door het bloggen kan ik eindelijk m’n creatieve ei kwijt.”

Natuurlijk praten we ook over mijn favoriete tijdsbesteding – voel het sarcasme: shoppen (Ja ik weet het, ik ben héél erg mannelijk op dit gebied. Mijn vriendinnen vinden het heerlijk om kleding te passen, ook als ze uiteindelijk niets kopen omdat ze het niet nodig hebben/blut zijn. Maar ik voel me dan asociaal (mogen die winkeldametjes de zooi weer op gaan ruimen, eh) en zinloos. Waarom zou je al je kleren uitdoen, je wurmen in een ander setje, die zooi dan weer uitdoen en dat vijfhonderd keer herhalen ALS JE VAN TE VOREN AL WEET DAT JE NIETS GAAT HALEN. Echt hoor, vrouwen.)

"Ik shop het liefst bij Mango, Zara, Monki en H&M Trend. Soms koop ik ook iets van een wat duurder merk als ik een item heel mooi vind. Mooie merken vind ik bijvoorbeeld Sandro, COS en bySecondFemale. Ik ben vorige week nog in Amsterdam geweest en daar heb ik flink wat gekocht bij de Monki en de H&M. Mijn duurste items zijn mijn schoenen en tassen, ik vind het belangrijk dat die van goede kwaliteit zijn omdat ik ze heel vaak draag. Ik heb wel een paar items die ik hel mooi vind en dat zijn mijn galajurkjes. Als ik die aan heb, voel ik me meteen heel feestelijk! Ik 'pleeg' bijna nooit een miskoop, maar af en toe koop ik wel dingen die ik nooit of niet vaak aandoe. Dat zijn vaak items die ik niet goed kan combineren of die toch niet helemaal bij mijn stijl passen. Zonde van het geld, maar ja, het overkomt iedereen wel eens."

 De zomer komt eraan, en aangezien niemand van de Daily Bloggers écht in staat is jullie up to date te houden wat de trends betreft (we creëren altijd onze eigen trends, helaas voor ons doet Louis Vuitton nog steeds niet mee), ondervraag ik Aimee ook hierover:

"Dé must have van deze zomer is naar mijn mening toch wel een kledingstuk in pastel. Lichtroze en babyblauw zijn echt mijn lievelingskleuren dus deze trend past perfect bij mij! De flared jeans (zo'n geval met wijde pijpen, red.) mogen wat mij betreft in de kast blijven hangen. Ik ben sowieso meer van de jurkjes, broekjes en shorts en draag bijna nooit meer lange broeken."


“Ik ben erg kieskeurig.”

Uiteindelijk keert het onderwerp toch nog terug naar een voor mij bekend terrein en ik kan ik stoppen met me voelen als zo’n knikhondje (zo’n evil diertje dat mensen wel in hun auto hebben, je kunt dan tegen hun hoofd tikken en dan blijven ze voor altijd en altijd knikken, arme beestjes):

“Wat mijn blog zo anders dan de andere maakt, is dat ik een eigen kledingstijl heb en dat ik veel aandacht besteed aan de lay-out, tekst en foto’s. Ik krabbel nooit even zo wat neer en zet er nooit zomaar een foto op. Ik ben erg kieskeurig. Dat is dan ook iets wat ik beginnende fashionbloggers zeker kan aanraden: besteed tijd aan je lay-out! Zo zien mensen in één oogopslag wie je bent. Daarnaast moet je niet meteen hopen op superveel volgers; in het begin is er nog weinig aandacht voor je blog, maar geleidelijk aan krijg je steeds meer reacties en volgers. Na een jaar heb ik soms ook opeens nog de gedachte dat ik meer volgers zou willen hebben, en dan knaagt er iets aan me dat zegt: 'waar doe je het eigenlijk voor?' (‘je doet dit voor niets!’) maar gelukkig is die gedachte altijd van korte duur. Het gaat er bij mij om dat ik creatief bezig ben en dat doe ik voor mezelf, niet voor anderen dus zet door, promoot jezelf en de volgers komen vanzelf!”


Nieuwsgierig geworden naar Aimee en haar blog? Neem eens een kijkje op Confashions and More!

Wat vind jij, zijn dit soort artikels voor herhaling vatbaar? 

Hakuna Matata!
Alle foto's zijn afkomstig van Aimee haar blog

3 opmerkingen:

  1. Erg leuk artikel, echt leuk om te lezen! Ik ga meteen een kijkje nemen op haar blog :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk :) ik ga eens op haar blog kijken x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk artikel! En haar blog is echt prachtig, geweldige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!