maandag 23 april 2012

Aviva vertelt over haar Kunstbendeavontuur.


7:30. De wekker gaat. Geschrokken kijk ik naar dat schreeuwende ding. Waarom? Het is toch weekend? Vage beelden van een paar uurtjes geleden komen terug: brillen, bretels, bier, muziek… Ik dommel weer in. Om 8:23 schrik ik wakker, again. Dit keer niet van mijn wekker. Eindelijk besef ik me dat ik over een paar uurtjes in Amsterdam moet zijn. Vandaag is het eindelijk zo ver, de finale van Kunstbende 2012. Het moment waar ik al tijden naar uit kijk en stiekem ook tegenop zie. Ik neem een lange douche en pak snel mijn spullen. Ontbijt gaat er niet in. Dan maar in Amsterdam. Ik spring op mijn fiets, schreeuw een snel afscheid naar mijn moeder en race naar het station. Gelukkig. Ik ben op tijd. Ik begroet Roos, die al klaar stond op het station, en samen stappen we de trein in. Roos doet mee aan de categorie Taal, ook in Noord-Holland. Aangekomen in Amsterdam pakken we de tram naar het Leidseplein. Bij cafe De Balie bespreken we samen met onze mede-Noord-Holland-Kunstbende-kandidaten en onze 'coach' hoe de dag zal gaan verlopen. Ik ontbijt daar met taart en koffie. Veel te veel koffie.

Fans (ouders, broertje, twee goede vrienden)? Check. Toegangskaartjes, plattegrond en infoboekje? Check. Polsbandje met presentatietijd? Check. Zoemend hoofd, neurotisch bewegende handen en een wiebelende maag? Check. Misschien was het toch niet zo’n goed idee om gisteren naar dat nerd-themafeestje te gaan… In mijn hoofd neem ik mijn presentatietekstje nog even door, dat ik net tijdens het ‘ontbijt’ bedacht heb. Natuurlijk wist ik al ongeveer wat ik wilde zeggen, maar helemaal precies? Nee, nog niet…


De hele dag, tot na de prijsuitreiking, is eigenlijk in een roes verlopen. Mijn hoofd was één grote warboel. Niet omdat ik bang was om te verliezen, maar omdat ik bang was voor de onzekerheid. Na mijn presentatie, die vrij goed verliep, ging ik samen met mijn ‘fans’ en bevriende vijand (Rutger, Expo-kandidaat voor Zuid-Holland) uit eten. Daarna was de prijsuitreiking. Helaas won ik niks en dat was natuurlijk wel een beetje jammer. Maar verliezen was niet erg en meedoen was geweldig. Horen dat Rutger tweede was geworden bij Expo en Lennart (ook een mede-Noord-Holland-Kunstbende-kandidaat) derde bij Film maakte het nog minder erg. Ik heb geweldige mensen ontmoet, geweldige kansen gekregen en geweldig talent gezien. Volgend jaar weer meedoen? Zeker weten. Misschien in een andere categorie? Who knows. Alles kan.

Dare to dream, Aviva.
 

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk geschreven! Zo te zien een hele leuke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk leuk! Jammer dat je niet gewonnen hebt, maar het meedoen is inderdaad al een hele ervaring op zichzelf.
    Echt leuk geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!