zondag 1 april 2012

Iris en haar favoriete series

Hallo vrienden!
Eindelijk is mijn proefwerkweek voorbij, geen stress en last-minute blokken meer, thank god. Ik heb geleerd dat ik beter moet plannen, want ik zat vaak de avond voor een toets nog met mijn neus in de boeken. Maar ik ken mezelf te goed, en weet nu al dat ik de volgende keer precies hetzelfde ga doen; plannen maar niet nakomen. 
Maar goed, het is nu weekend en ik heb geen huiswerk voor volgende week. En wat doe ik dan als het sociaal wezen dat ik ben? Juist, series kijken. En welke dan? Vraag jij je dan natuurlijk af. Ik kijk van alles, de bekende en onbekende tv-programma's. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete zien. 
Pan Am
Pan Am is een serie dat zich afspeelt in de jaren ’60. Het gaat over vijf stewardessen die voor het succesvolle bedrijf ‘Pan America’ werken. De serie volgt het leven van de vijf vriendinnen. Een van de leukste dingen van Pan Am is dat de crew van Pan America elke week naar een andere bestemming gaat en dat de aflevering daar om draait. De serie is jammer genoeg niet erg succesvol in de Verenigde Staten en ik heb het gevoel dat er geen tweede seizoen zal worden gemaakt. Ik denk dat dit komt doordat er veel lange, saaie dialogen in zit. 

The Walking Dead
Deze serie heb ik eergisteren pas ontdekt, desalniettemin heb ik al drie afleveringen gezien. Het verhaal volgt een man die door een schiet wond in coma ligt, als hij na onbekende tijd weer wakker wordt, is het ziekenhuis waarin hij ligt verlaten. Hij komt er al snel achter dat er een zombie-epidemie is uitgebroken en gaat opzoek naar zijn familie. Vooral de special effecten zijn erg goed in deze serie, ik vind de zombies in ieder geval erg overtuigend. Het verhaal zit goed in elkaar, al moeten dingen soms iets verder worden uitgelegd, als het aan mij ligt. Seizoen twee is pas afgelopen, het is onbekend wanneer het derde seizoen gaat beginnen.
Desperate Housewives
Wie kent hem niet? Ik kijk deze serie al sinds ik me kan herinneren met mijn moeder. Hier en daar miste ik een paar afleveringen, maar de grote verhaallijnen kende ik. De laatste tijd kijk ik wél elke aflevering, en uiteraard vind ik het erg jammer dat de serie na acht jaar stopt. Desperate Housewives waarvoor ik de dag erop meteen online terugkijk, omdat ik gewoon écht wil weten hoe het verder gaat. Eind Mei is de laatste aflevering.Game of Thrones
Huh? Game of watte? Game of Thrones is een redelijk nieuwe serie, nog maar een seizoen (van tien afleveringen). In het kort gaat het over een paar huizen die vechten om de koning van het land te zijn. Het verhaal is ERG ingewikkeld en ik snap het ook nog niet helemaal, maar het ziet er allemaal zo mooi uit, en er wordt ook zo goed in geacteerd, dat dat het allemaal goed maakt. Zeker een nieuwe aanwinst voor de televisie, en ook zeker een aanrader voor de fan van fantasie!

Welke lijkt jou het leukst?
La vie boheme
x Iris

7 opmerkingen:

 1. Yes! Nog iemand die Desperate Housewives leuk vind! Ik kijk het ook al jaaaaren met mijn moeder, en we hebben ook een aantal DVD-boxen. Ooit wil ik nog Game of Thrones kijken, maar ik heb nog een heleboel animeseries die ik ook wil zien... Ik denk dat ik gewoon later als ik bejaard ben de hele dag series ga kijken :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woooop, hier ook een DH-fan! Al sinds het begin :) zo spijtig dat het eindigt... Wat nu met mijn leven?! :D
  Walking Dead kijk ik ook. Tip als je verder blijft kijken: blijf gewoon kijken. It gets better.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Argh. Nu ben ik heel bang voor die zombiemevrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. game of thrones is heel leuk en desperate housewives ben ik vaste fan van!
  maar ik kijk veel te veel series! haha ik kan zo nog twintig leuke series opnoemen!
  leuk stukje!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben sinds een paar weken ook begonnen met Desperate housewives (:
  (ja je moet iets als al je andere series een stop hebben)
  Ben nu bij seizoen 2 en helemaal verslaafd, haha.
  Erg leuke serie ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Walking Dead begint in October 2012 weer. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!