dinsdag 24 april 2012

Sam heeft examenstress!


Even een kort overzichtje van mijn weekend. Donderdag uit eten en feesten met de mensen van de stuntcommissie, vrijdag een übergeniale stuntdag (inclusief palmbomen, stormbaan en limbodansende brugklassertjes, jullie zijn allemaal van harte welkom) en zaterdag voor de laatste keer uit. Waarom ik dit vertel, aangezien ik mensen die dit soort berichtjes posten het liefst de rest van hun leven zou achtervolgen met een kettingzaag? Omdat mijn leven daarna meer dan een maand alleen nog maar zal bestaan uit examens, examens en nog eens examens.


Als kers op de taart ben ik ook nog eens jarig in deze geweldige tijd. Jullie horen het goed, mijn allergrootste vrienden van het CITO zijn zo aardig geweest om op mijn verjaardag twee examens in te plannen. Twee! Hoe verzinnen ze het!? Feit is dat ik mijn zeventiende verjaardag hoogstwaarschijnlijk in quarantaine op mijn kamer doorbreng. 

Nu wil ik jullie niet allemaal zo bang en gedeprimeerd maken dat jullie nooit meer op Dailynoted durven te kijken. Er zit ook een bright side aan dit hele horrorverhaal, want na deze afgrijselijke maand begint de eindeloze zomer. De zomer waarin je vrij bent om te doen wat je wil, het nieuwe leven in zicht is en je alle tijd hebt om te genieten van de zon. En natuurlijk is deze zomer van je leven nog beter als je met een mooie lijst bent geslaagd! Daarom nog gauw even een paar tips. Niet dat ik de expert ben, maar wie weet helpt het nog ook.&   Om maar even te beginnen met het grootste cliché van allemaal: maak een goede planning en begin op tijd met leren. Dit geeft rust en zelfvertrouwen. For your information: als je NU begint heb je nog tijd zat.
&   Zorg ervoor dat je van alles een samenvatting hebt. Het is immers onmogelijk om alle boeken nu nog door te gaan zwoegen en daarom is een goede samenvatting van levensbelang.
&   Ga naar alle facultatieve lessen nu het nog kan. Zeg nou zelf, wat is minder erg: één uurtje extra les of net dat ene cruciale stukje kennis missen op je examens?
&   Neem je rust. Leer niet te lang achter elkaar, leer niet ’s avonds laat en neem tussendoor tijd voor jezelf. Juist in een drukke periode als deze is het belangrijk om uitgerust te zijn en wat is nou een beter excuus om even lekker te gaan theeleuten met een vriendin dan het feit dat voldoende ontspanning je schoolprestaties verbetert? Liefst met een lekkere cake erbij, want chocola zorgt voor een optimistische stemming!

Meiden die dit jaar examen doen: ik wens jullie enorm veel succes! En wie weet, als ik mijn eigen tips nou eens opvolg komt het misschien met mij ook nog goed. Als je nog een leuke toevoeging weet voor mijn lijstje, please let me know!Let’s keep the moon awake and do electric boogiloo.

Liefs,

Sam 

4 opmerkingen:

 1. I know how you feel.
  Ik heb zelf ook dit jaar examens en zie mezelf 18 worden terwijl ik daarna een Scheikunde-examen heb (het verschrikkelijkste vak ever), dus fijne 18e verjaardag. En bedankt Cito, ik vier het wel het weekend erna, maar ik mis gewoon compleet een leuk feest op m'n 18e verjaardag en ik heb dus ook geen tijd om het voor te bereiden, dus mijn verjaardag zal gewoon cola drinken in de tuin worden ofzo :P. Laten we dan in ieder geval wel als verjaardagscadeau ofzo hopen dat we gaan slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjee!! Jij ook super veel succes alvast! =0

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte met je examens! Ik maak nog steeds van dichtbij mee, dat stress een heel negatieve invloed heeft op je examenresultaten.
  Gelukkig zijn er allerlei trainingen waarin je leert beter met stress om te gaan. Zelf verzorg ik deze ook en de effecten zijn duidelijk. Kijk maar eens op http://www.ontspanningstraining.nl/ervaringen/ervaring-leerlinge%20vo.html

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!