dinsdag 12 juni 2012

Sam omarmt de nieuwe zomertrend


Laat ik maar beginnen met een statement: badpakken zijn DE trend van het moment. Natuurlijk ben ik geen volleerd trendwatcher, maar na een klein onderzoekje bij de lokale winkelketens en in de modebladen ben ik tot de conclusie gekomen dat we ons deze zomer massaal bedekt het strand op gaan in plaats van rond te lopen in een minibikini. 


Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin niet bepaald veel vertrouwen had in het badpak. Meestal wordt het toch al snel geassocieerd met uitgezakte vrouwen van middelbare leeftijd die proberen hun vetjes en kwabjes te verbergen onder een laag stof en daar vaak jammerlijk in mislukken. Als dit niet het geval is, is het badpak vaak eerder gemaakt voor sport dan om in te paraderen. Om eerlijk te zijn zou ik nog niet dood gevonden willen worden in een saai zwart-wit gestreept badpak van Adidas, maar helaas ziet 90% van de badpakken er zo uit. Althans, dit dacht ik allemaal voordat ik op onderzoek uitging. De badpakken van het moment zijn namelijk compleet anders: fashionable, vrouwelijk en bovenal extreem figure hugging. Voortaan is zelfverzekerdheid op het strand niet alleen weggelegd voor de modellen onder ons, maar voor iedereen.

Badpak uit de jaren '20

Natuurlijk is het badpak niet altijd zo leuk geweest als nu. Pak hem beet twee eeuwen geleden zwommen vrouwen nog in jurken tot op de grond, die later werden vervangen door wollen pakken inclusief mouwen en kraag. Deze konden dan worden afgeworpen voordat men van plan was het zeewater te trotseren. Rond het eind van de negentiende eeuw werd de zwemkleding echter een stuk modieuzer en beter draagbaar. De wol werd vervangen door tricot, de pijpen van het broekje werden een stuk korter, de mouwen werden vervangen door schouderbanden: het badpak zoals wij het kennen (nou ja, min of meer dan) was geboren!

Gelukkig hebben we, zoals ik al zei, op dit moment duizend-en-één keuzes in model, kleur en print, en dan heb ik het nog niet eens over alle kraaltjes en glittertjes om het geheel een beetje op te leuken. Hier een paar prachtexemplaren: 





En, zijn jullie overtuigd om de stap te maken van bikini naar badpak? Ik vind het in ieder geval echt een uitkomst en ga er dit jaar zeker eentje aanschaffen!

Let’s keep the moon awake and do electric boogiloo.

Liefs,

Sam 

Alle afbeeldingen van weheartit.com

7 opmerkingen:

Just leave your lovely comment!