maandag 13 juni 2011

Aviva praat over Beeckestijnpop!

 
Hoi mensjes! (:


Suzanne en Aviva.
Zaterdag ben ik naar Beeckestijnpop geweest. Het was de 33ste editie van dit festival, dat plaatsvindt op landgoed Beeckestijn, in Velsen Zuid. Ik ging er naar toe met een groep vrienden, we kwamen vanuit Haarlem. Toen wij vertrokken regende het nog, maar toen we aankwamen was het prachtig weer. Het was niet echt druk op dit festival, maar wel ontzettend gezellig. Goede muziek, leuke sfeer, lekkere 'versnaperingen', heerlijk weer... Toch waren er ook wat minpuntjes, want wie wil er nou 50+ers in te strakke metalpakjes zien, die headbangend rondstuiteren? Nee, niemand dus (sorry voor de 50+ers in te strakke metalpakjes die dit lezen, maar ik gok dat dat er niet veel zullen zijn, toch? nou... mama?).

Er werd op drie verschillende podia gespeeld. Het genre was ontzettend breed, echt voor ieder wat wils. "Van old time blues en jazz, tot rock 'n soul, old school hardrock en drum 'n bass. Maar ook een beetje funk, snufje singer/songwriter, van-dik-hout-zaagt-men-planken punk." Ik heb eigenlijk maar drie bands volledig gezien; Go Back To The Zoo, Melomanics en Vanderbuyst (vooral hier waren de metal 50+ers te zien haha). Go Back To The Zoo en Vanderbuyst speelden op het hoofdpodium, Melomanics speelde op het Oxypodium.Cas Hieltjes.
Go Back To The Zoo
Cas Hieltjes (zang, gitaar)
Teun Hieltjes (gitaar)
Lars Kroon (bas)
Bram Kniest (drums)

 
Een jonge Nederlandseband die energieke gitaarpop maakt. "Alles mag, zolang het maar mooi is" zeggen ze. Ik vond dat ze erg goed waren, hun nummers zijn echt pakkend. En zorgen ervoor dat je meteen gaat meezingen. LiveXS-verslaggever Milo Lambers was het hier niet mee eens, lees zijn review op: http://www.livexs.nl/2011/frontpage/23240/beeckestijnpop-2011-go-back-to-the-zoo-flopt-maar-uiteinde-is-dansbaar/.

Melomanics op het Oxypodium.
Melomanics
Guido Schuurman (gitaar, zang, synths)
Hans Groen (drums, percussie, zang, tondeldoos)
 
Ze begonnen als trio, maar begin vorig jaar besloot Jeroen Joosten Melomanics te verlaten.  De andere twee leden besloten gewoon door te gaan. Hun muziek: "Electronische beats, gelardeerd met eighties synths, scherpe gitaarriffs en live drums." is erg bijzonder. Ze speelden op het Oxypodium, in een grote tent. Het was daar ontzettend gezellig én warm!
Vanderbuyst
Willem Verbuyst (gitaar)
Barry van Esbroek (drum)
Jochem Jonkman (leadzang, bas) 

Melomanics is een Nederlandse hardrock band, opgestart door Willem Verbuyst. Het is echte old skool hardrock. Ik ben normaal niet zo'n fan van hardrock, maar ik vond Vanderbuyst echt heel erg goed. Dat vonden de metal 50+ers ook! Haha, ik hou wel over ze op.


Need to say more? Check vooral de man rechtsonder, met de luipaardlegging. :') Maar een ding kan ik wel van ze zeggen, ze hebben zeker lef!

Ik vond het echt een hele leuke dag! Zijn jullie ook (ooit) naar Beeckestijnpop geweest?


*Jaloersheid op de mensen die nu op PinkPop zijn.*


Love & Carpe Diem,


Aviva


Foto's: Aviva Bing
Bronnen: http://www.beeckestijnpop.nl/Custom/Beeckestijnpop/

5 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, Aviva: ga je gezellig mee shoppen voor een nieuwe metal-outfit? Een lekker strakke panter-legging, fout jasje en schoenen met enorme hakken?
  Je 50+ mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja! En mag ik dan ook mee? Gaan we volgende keer gezellig als gezin ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Go Back To The Zoo was op de TMF awards gisteren juist geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil wel graag zo'n latex pakje, felgroen lijkt me heel aardig. Kan ik je volgende keer in dat pakje bij de Bakkerij ophalen, dochterlief!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!