Een paar weken geleden heb ik het kookboekje 'ik hartje zoet' gekregen van mijn vader, iets waar ik ontzéttend blij mee ben. Als ik namelijk ergens van hou, dan is het wel zoetigheid. Ik vind werkelijk bijna álle recepten uit dit leuke boekje lekker, tenminste, ze líjken me lekker. Toch heb ik er éen topper uit weten te halen die ik vandaag met jullie wil delen: witte-chocoladeturffeltaart!
Witte-chocoladetruffeltaart
Voor 12 personen
boter, om in te vetten
50 g witte chocolade
2 eieren
50 g fijne kristalsuiker
70 g bloem
Toplaag
300 ml volle room
350 g witte chocolade, in stukjes
250 g mascarpone
50 g witte-chocoladevlokken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde springvorm van 20 cm in doorsnee in en bekleed hem met bakpapier.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water.
Klop de eieren en suiker in een grote kom met een elektrische handmixer tot een dikke, lichte massa. Zeef de bloem erbij en spatel hem er met een metalen lepel of paletmes voorzichtig door. Roer de gesmolten chocolade erdoor.
Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij terugveert als je erop drukt. Laat de taart even afkoelen in de springvorm. Stort hem daarna op een rooster om helemaal af te koelen. Zet de koude taart terug in de vorm.
Breng voor de toplaag de room in een steelpan, al roerend, aan de kook. Laat de room een beetje afkoelen, voeg de chocolade toe en roer goed. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot het bijna koud is. Roer dan de mascarpone erdoor.
Schenk het mascarponemengsel over de taart en zet de taart 2 uur in de koelkast. Versier hem vlak voor het serveren met chocoladevlokken.
*kwijl, kwijl*
BeantwoordenVerwijderenIk krijg er honger van! Dit receptje sla ik maar snel eventjes op!;) haha.
ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenWow ziet er echt heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenAls ik weer wat meer tijd heb ga ik het zeker eens proberen. Al ben ik niet zo'n keuken prinsesje. En zullen mijn ouders vast niet blij zijn met de rotzooi die ik altijd achterlaat naar het koken. (A). Maar het lijkt me het proberen zeker waard!
Ook een heel erg leuk blog. Geniaal idee gewoon! En ik denk dat jullie het nog wel ver schoppen gaan.
-Succes met het zoeken naar jullie nieuwe Sunday.
@Renske wat een lieve reactie, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenmmmm... lijkt me heeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk, wanneer ik tijd heb (dit weekend!) ga ik hem maken!
BeantwoordenVerwijderen