zondag 19 juni 2011

Tessa vertelt over Rock am Ring

Hallo allemaal!

Zoals jullie misschien nog weten ben ik 2 weken terug naar Rock am Ring geweest, nou zat ik te denken, misschien is het toch wel leuk om even verslag uit te brengen!

Nou Donderdagochtend was het dus zover, bepakt
en bezakt zaten ik I en D in de trein op weg naar Den bosch, want daar werden we opgehaald door A en M en gingen we met de auto verder naar Deutschland! De achterklep deur van de auto ging maar net dicht met twee tenten en spullen van vijf meiden. Eeuwige dank aan de moeder van A die ons het hele eind gebracht heeft!
In de auto was het natuurlijk een gezellige boel, we waren allemaal heel enthousiast en de reis kon maar niet kort genoeg duren!
Na 2 haarspeldbochten en oude duitse huisjes kwamen we eindelijk bij de Nurburgring, nou nog de ingang vinden! dat was makkelijker gezegd dan gedaan!
Rock am Ring is in Duitsland echt super bekend dus we stonden al meteen in een enorme file tussen alle andere festivalgangers.

Na eindelijk beseft te hebben dat we de rest beter konden lopen hebben we al onze spullen uit de auto geladen en zijn we te voet verder gegaan.
Eenmaal bij de ingang aangekomen haalden we ons bandje op en zijn we een campingplaats gaan zoeken, dat bleek ook ingewikkelder dan we dachten. Alle campings waar we langs kwamen zaten vol! Iedereen wees ons een andere kant op dus dat schoot ook niet echt op, zelfs de mensen van het festival zelf wisten het niet!
En al dat heen en weer geloop met al die spullen was niet echt ideaal, Maar toen kwamen we eindelijk een plekje tegen voor onze tent! We hebben ons mooi gepositioneerd op de hoek naast een auto parkeerplaats en tegenover de dixies. (gelukkig viel de stank reuze mee)
Toen onze tent eenmaal stond hadden we besloten dit gedoe te vergeten,
en er nu gewoon van te gaan genieten, dus gingen we wat te eten halen bij de kraampjes die voor de festival ingang stonden. s'Avonds was de disco al open dus besloten we daar heen te gaan maar zo ver kwamen we echter niet, want op onze weg naar de disco kwamen we een groep Zweedse jongens tegen waar we de hele tijd mee hebben staan praten, toen we tot de conclusie kwamen dat we al een uur stonden te praten midden op de weg besloten we met zijn allen bij onze tent te gaan zitten.
Het was heel gezellig en hoe later het werd hoe meer mensen erbij kwamen zitten.

Dag 1 van het Festival
Toen we s'ochtends wakker werden (na slecht geslapen te hebben) hebben we ontbijt gehaald en zijn we naar het dorpje Nurburg gelopen om wat te eten en te drinken te halen. Geen supermarkt helaas alleen een slijterij, dus hebben we alvast nieuw bier ingeslagen (wat na al die bezoekers de avond ervoor dus op was) wel hebben we barbecue worstjes kunnen vinden in een winkeltje. Toen was het eindelijk tijd om naar het festival terrein te gaan!
Die eerste dag hebben we niet heel veel bands gezien,
wat we wel gezien hebben zijn The pretty Reckless en Plain White T's.
s'middags zijn we de gekochte worstjes gaan barbecuen.
Daarna hebben we de White Lies gezien, ik vind hun muziek geweldig dus heb ik alle nummers natuurlijk luidkeels meegezongen. s'Avonds kwam natuurlijk de eerste hoofd act: Kings Of Leon. We stonden een beetje op een ongelukkige plek waardoor we alleen het scherm konden zien maar dat mocht de pret niet drukken! We gingen los op elk nummer en genoten van de muziek. Na kings of Leon ging de mensen massa gelijk door naar het andere podium waar Deadmau5 aan het draaien was, wat een geweldige show was dat! Jammer genoeg waren ik M en A zo moe van het staan de hele tijd dat we niet veel energie meer hadden in onze benen dus hebben we van een afstandje toegekeken.

dag 2
Deze dag hebben we ook nog een tijd lang op de camping gezeten omdat de acts pas laat begonnen. Deze dag heb ik echt enorm veel zonnebrand opgesmeerd sinds we levend aan het verbranden waren in de volle zon. Ook hadden we een opblaasbaar minizwembadje voor verkoeling aan de voeten, ook ons drinken bleef zo lekker koel dus multifunctioneel!
Toen zijn we eindelijk de eerste act gaan kijken: The Naked and Famous,
ik vind hun muziek heel leuk dus ik verwachtte er heel wat van, helaas viel het optreden een beetje tegen omdat de mensen van het geluid aan het kloten waren waardoor er soms bepaalde instrumenten of zang wegviel, en daarbij is het een nieuwe band met nog niet zoveel podiumervaring. Later zijn we halverwege Hurts terug gekomen bij het hoofdpodium, waar ik blij mee ben want ik kende ze eigenlijk niet echt maar ben nu behoorlijk fan van ze geworden sinds ik ze live heb gezien! daarna kwamen The Kooks wat natuurlijk ook een feestje was!
Toen hebben we met zijn allen gewacht op de hoofd act van die avond: Coldplay
Maar net voordat het optreden begon kwam de regen met bakken uit de hemel. Overal om ons heen kwamen de jassen en poncho's tevoorschijn, maar je raad het al, wij hadden geen jas bij.
Dus daar stonden we dan helemaal doorweekt onze longen uit ons lijf te zingen bij Coldplay, het regende het hele optreden lang maar het was het waard! Ook was het leuk dat Chris Martin 'Singing in the rain' speelde en ook echt betrokken was bij het publiek, ook speelde ze voor het eerst hun nieuwe single Every teardrop is a waterfall.

dag 3

op de laatste dag zijn we overdag op de camping drinkspelletjes gaan spelen, sinds de eerste act die wij wilden zien pas begon om 5 uur. We deden 'zap de neger' (zonder tv natuurlijk) met voorbijkomende mensen, aangezien we tegenover de dixies zaten was dat geen probleem!
de een moest drinken bij alle mensen die een tattoo hadden, de ander bij baarden, teenslippers, verbrandde mensen, zonnebrillen en piercings.
Tijdens dit spel ontmoette we een stel Nederlanders die vlak bij ons bleken te staan!
Daar zijn we toen bij gaan zitten en we hebben ons doodgelachen om hun rare acties (lees: teveel alcohol in de volle zon)
We spraken af om s'avonds na het laatste optreden met zijn allen te gaan barbecuen.
Daarna zijn we dus naar Royal Republic geweest, deze traden op op het kleine podium en er waren ook heel weinig mensen omdat het niet zo'n bekende band is, wat in ons voordeel was want zo konden we heel dichtbij staan!
Het was echt een heel leuk optreden, zo leuk dat we nog een keer naar een concert van ze gaan dit jaar!
Daarna zijn we doorgelopen naar het hoofdpodium waar Beatsteaks bezig was, een duitse band die daar heel populair is. Daarna kwam de hoofd act van de laatste dag: System of a Down.
wederom regen maar niet zo erg als bij Coldplay, het optreden was leuk ondanks dat ik geen enorme fan van ze ben. Na het optreden zijn we terug gegaan naar de tent om te barbecuen met de Nederlanders.
Na het barbecuen zijn we blijven hangen daar en de eerst volgende keer dat ik op mijn horloge keek was het 5 uur s'nachts, en aangezien we om 7 uur op moesten om de tent op te ruimen besloten we dat het beter was om gewoon wakker te blijven. Dus de volgende ochtend hebben we elkaar uitgezwaaid en zijn we in de auto gestapt op weg naar huis.
Wat een stuk sneller ging dan de heenweg sinds we allemaal bijna de hele rit geslapen hebben.

Op naar het volgende festival!

Liefs,
Tessa

'Met je gedachten ergens anders, ben je altijd overal'

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!