maandag 20 juni 2011

Aviva stelt uit!

Het fenomeen 'uitstellen', bijna iedereen heeft er wel ervaring mee. Er zijn verschillende manieren van uitstellen. Hier de (voor mij) meest voorkomende.

'Ooh-ik-kijk-nog-héél-even-op-...'
Je kent het wel, je zit achter je computer omdat je een huiswerk-opdracht moet maken. Je logt even in op Hyves, Facebook, Twitter... Je checkt je mailadres(sen) even op nieuwe berichten. Je bekijkt wat nieuwe filmpjes op Youtube van je abbonementen. En voor je het weet zit je al 2 uur die huiswerkopdracht uit te stellen!

'Ik-heb-er-nou-geen-zin-in-en-dit-moet-ik-ook-nog-doen-dus-dit-is-ook-belangrijk'
Maandag begint je proefwerkweek, maar eigenlijk moet je nog vanalles doen. Je buren een bedankje sturen voor je verjaardagskaart, een tekening voor school afmaken of bijvoorbeeld een artikel schrijven. Allemaal dingen die je 'echt nog moet doen', maar die net iets leuker zijn dan leren.

'Ik-doe-alles-maar-dan-ook-alles-om-niet-te-hoeven-...'
Hier zegt de naam het eigenlijk al, je hebt zo weinig zin in hetgene wat je moet doen. Dat je vanalles gaat doen, dingen die helemaal niet (dringend) nodig zijn. Je kamer moet echt opgeruimd, je moeder zeurt er al weken om. Die oude chipszakken onder je bed kunnen echt niet meer hoor! En bureau, wat nou bureau? Die is niet eens meer te zien. Je weet niet waar je moet beginnnen, dus ga je maar wat anders doen. Je nagels lakken, foto's maken, Facebook en Twitter om de 5 minuten refreshen...

Door dit artikel te schrijven, heb ik twee dingen uitgesteld. Het opruimen van mijn kamer, en het beginnen te leren voor de proefwerkweek (a.s. vrijdag tot volgende week vrijdag). Ik heb dus gebruik gemaakt van de 2e manier.

Hebben jullie hier ook zoveel last van? Wil je er wel wat aan veranderen, maar lukt het gewoon niet? Of heb jij juist een manier gevonden om wel te doen wat je moet doen? Vertel het me dan, want ik ben echt een énorme uitsteller. :-)

Love & Carpe Diem!

Aviva <3

5 opmerkingen:

 1. ik stel ook altijd álles uit. Maar de laatste tijd gaat het wel wat beter want ik dwing mezelf gewoon om bepaalde dingen te doen. Nagels gelakt, eerst alle spullen opruimen voor... naja, dat is eigenlijk ook uitstelllen haha
  leuk artikel btw
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vanochtend al een reactie willen plaatsen, maar stelde het uit omdat ik dacht: straks weet ik vast een mooiere reactie.

  Dat streven naar perfectionisme is altijd mijn reden om uit te stellen. Want, lieve dochter, het zit in je genen. Van moederskant. Ik zal je daar nog een keer mijn verontschuldigingen voor aanbieden. Straks, later, als ik tijd heb, als ...

  Weet je wat? We spreken iets af. Vanaf nu stellen we niets meer uit. Deal?

  MoederMarjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik stel soms dingen ook uit, vooral die eerste komt me eeerg bekend vor!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stel ook altijd uit.. ben er dit jaar echt achter gekomen dat ik dit niet meer moet doen. Maarja, dat zeg ik ook al jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!