vrijdag 7 oktober 2011

Anne helpt bij slapeloosheid

Kennen jullie dat; je bent de hele dag door ontzettend moe en kunt je daardoor totaal niet concentreren, maar wanneer je 's avonds in bed ligt kun je de slaap totaal niet vatten. Je ligt alsnog de hele nacht wakker en een beetje rond te draaien. Vervolgens sta je de volgende dag nog 10x zo moe op als je al was om er weer een dag als een zombie bij te lopen.

Tumblr_ls83dtkskh1qblmi4o1_500_large

Ik ken dit probleem maar al te goed, en heb daarom maar eens wat slaap tips opgezocht die hopelijk een beetje helpen. Aangezien in toch niet de enige met dit probleem kan zijn deel ik ze deze week ook met jullie en hopelijk kunnen we dan allemaal wat frisser op het werk/school verschijnen!

1. Probeer elke dag 7.5 uur te slapen. Door een vaste 'slaap lengte' te hebben slaap je vaster en wordt je uitgeruster wakker. Probeer ook elke dag rond dezelfde tijd te gaan slapen en rond dezelfde tijd wakker te worden. (Nu weet ik uit ervaring dat dat in een studenten (of scholieren) leven nog een hele opgave is)

2. Als je wakker wordt, probeer meteen uit bed tegaan, lampen aan, ramen open, neem een douche etc. Blijf niet eerst nog een half uur rond hangen in je mandje. Er moet een duidelijk onderscheid zijn tussen slapen en waken. Het kan ook helpen om in je slaapkamer alleen te slapen, televisie kijken en computeren etc. doe je dan ergens anders. (Iets wat ook wat lastiger gaat wanneer je nog thuis woont. Ik zit zelf momenteel ook op me bed te typen, far past bedtime.)

3. Naast dat je 's ochtends beter niet lang in bed kunt blijven liggen is het ook beter om in bed piekeren te vermijden. (Iets wat velen van ons doen) Als je toch gaat liggen piekeren, probeer uit bed tegaan en een rustige activiteit te ondernemen. Je bedje is om te slapen, niet om problemen op te lossen.

4. Probeer activiteiten eerder op de avond te plannen. Ga niet van alles nog ondernemen vlak voor het slapen gaan.

5. Probeer niet vlak voor het slapen gaan te eten en te drinken, maar ga ook niet met honger naar bed. Een volle (of lege) maag verstoren je slaap ritme en al zeker wanneer je 's nachts opeens naar het toilet moet.
268818_221336177904757_172941649410877_610960_3460037_n_large

6. Dit klinkt vaak logisch maar bedenk zelf maar bijna iedereen doet het wel eens. Drink geen koffie, thee of cola voor het slapen gaan. Deze dranken houden cafeïne en daar wordt je wakker van. Het duurt zo'n 6 uur voordat cafeïne is uitgewerkt.

Tumblr_lschicuu4t1r21jy2o1_400_large

Volgensmij is er niet een regel die ik niet verbroken heb. Ik zit hier, vlak voor het slapen gaan, op me bed te typen. Ik slaap vanavond zeker niet meer op tijd en ook geen 7.5 uur. In 1x me bed uit komen morgenochtend wordt hem ook niet en piekeren doe ik echt wel in bed! (Ik ken mezelf)
Als ik dit zo lees is het misschien ook niet gek dat ik hartstikke slecht slaap en vaak moe ben ..
Stay Beautiful,
x
- Refuse to settle for anything less than butterflies.


Snoozing_by_rose_monster-d4anm1v_large
Slaaplekker!

1 opmerking:

  1. haha wat een grappig artikel, voor mij ook wel nodig hihi. ;p

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!