zondag 9 oktober 2011

Iris ervaart voor het eerst een Nederlandse school

De oplettende lezer weet dat ik deze zomer vanuit Engeland terug ben verhuisd naar Nederland. Super spannend natuurlijk, maar ook leuk. Ik woon nu net twee maanden en het bevalt me goed. Ik mis Engeland nog totaal niet, vooral niet de school waar ik toen op zat. Het enige wat ik mis zijn mijn drie beste vriendinnen daar. 
Ik zit nu vier weken op school en hierover gaat dit artikel.


Wat is leuker?
Ik vind de school waar ik nu op zit tien keer leuker dan die in Engeland. In Engeland was alles streng, en iedereen was ook heel erg braaf. Iedereen deed zijn huiswerk en haalde goede cijfers. Ik was een van de weinigen die soms geen zin had om mijn huiswerk te doen en het gewoon oversloeg en ook een van de weinigen die er niet nachtmerries van kreeg als ik een onvoldoende kreeg. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een geweldige tijd gehad daar, maar het Amerikaanse (Ik zat op een Amerikaanse school) schoolsysteem was gewoon niets voor mij.

Wat ik het leukste vind aan mijn nieuwe school is dat de klas veel hechter is, het is eigenlijk een grote groep en je hebt geen populaire mensen of buitenbeentjes. Ook een leuk iets is dat de lessen uitvallen! Ik vind het zo fijn dat ik soms pas om half elf op school hoef te zijn, of dat ik plotseling om half twee uit ben. 

Hier is gym gewoon leuk, in Engeland kreeg je een cijfer voor het vak en moest je elk trimester een rapport schrijven over een bepaalde sport. Mijn nieuwe school onderneemt ook veel meer dingen zoals project dagen of een schoolkrant.


Wat is minder leuk?
Mijn oude school had een prachtige ‘campus’; overal waar je keek was het groen en ik kreeg les in mooie, oude gebouwen. Het was heerlijk om in de zomer buiten de lunch op te eten. Over Lunch gesproken! Een echt Amerikaans school ‘ding’ is om elke lunch warm te eten, niks brood of fruit, iedereen had een ‘hot-lunch’. Ik geef toe, het was niet altijd even gezond, maar wel lekker! 


Wat ik minder aan deze school vind zijn de leraren, sommige zijn ronduit slecht. Verder heb ik volgens mij niets aan te merken op mijn lieve schooltje.
Xx. Iris
‘Just living is not enough’


5 opmerkingen:

 1. Kei leuk!
  Ik weet dat jij het misschien minder vond, maar mij lijkt het zo tof om in Engeland te wonen haha
  Op welke school zat je? Ik zoek nog een internationale stage voor school en wil graag naar een school in Engeland daar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he he he. wat hoor ik hier allemaal? ga jij egham dissen? nou da's niet zo leuk he iertje miertje! daar heb toevallig wel 4 jaar op gezeten ja! tskk. en ik had GEEN nachtmerries over onvoldoendes. niet zo overdrijven he!! EN trouwens- over welke leraren heb je het als je zegt: ze zijn SLECHT. ms joshi? ms. vaughan? zeker niet mr. walton of wel? en IB was hartstikke goed ja! ik zit er nog steeds op!

  ben wel blij dat je mij mist hoor:) xx

  ps. leuke post.
  pps. ja ik weet heus wel wat je vorige post was, je hoeft me niet te quizen:)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!