zondag 2 oktober 2011

Iris vertelt over United World CollegesOmdat ik op een internationale school zat gingen er elk jaar veel kinderen weg naar andere landen. Een van mijn vriendinnen vertelde me dat haar zus naar een United World College zou gaan, oftewel UWC. Toen ik hier later over doorvraagde aan haar zus vertelde zij me dat er nu 13 UWC scholen zijn, zij gaat naar die in Costa Rica. Ze vertelde me ook dat het extreem moeilijk was om op de school te komen. Er gaat een heel proces aan vooraf om tot een van de nieuwe studenten van een UWC college te horen.

De 13 UWC scholen zijn verspreid over de hele wereld:

 1. United world college of the Atlantic (Engeland)
 2. United World College of South East Asia (Singapore)
 3. Lester B. Pearson College of the Pacific (Canada)
 4. Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa (Swaziland)
 5. Armand Hammer United World College of the American West (Amerika)
 6. United World College of the Adriatic (Italie)
 7. Simón Bolívar United World College of Agriculture (Venezuala)
 8. Li Po Chun United World College of Hong Kong (China)
 9. Red Cross Nordic United World College (Noorwegen)
 10. Mahindra United World College of India (India)
 11. United World College Costa Rica (Costa Rica)
 12. United World College in Mostar (Bosnie)
 13. United World College Maastricht (Nederland) Daar kun je (volgensmij) NIET heen als Nederlander!
Wat er ook zo speciaal is aan UWC is dat je soms een beurs kan ontvangen om naar UWC te gaan, verder hangt het er van af hoe goed je ouders verdienen. Je kunt naar een UWC school gaan als je in 4VWO, 5VWO of 5HAVO zit. Voor VWO moet je gemiddeld een 7 staan, en in HAVO gemiddeld een 8. Als je zou worden uitgekozen doe je op een UWC school de laatste twee jaar van het IB (International baccalaureaat). 

Ik lees nu het boek: 'Nooit meer op de fiets naar school'. Het boek gaat over Daphne die naar het UWC in India gaat. Ik vind dat ze heel goed schrijft, een aanrader dus!


Zelf wou ik eerst heel graag naar een United World College. Maar over de maanden heen ben ik er toch van weggedraaid. De grootste reden is dat ik nu een studie heb gevonden waarbij ik al een half jaar stage doe in het buitenland (hier vertel ik ook snel wat over!). En ik heb al 3 jaar het IB gedaan, en het past niet zo bij mij. Maar ik vind het UWC concept een super goed idee en het kan kinderen echt een voorsprong geven. 

Ben je geïnteresseerd? 
Infodag - 14/01/12 - Universiteit van Utrecht
Website: www.uwc.nl


Zou jij naar een UWC willen gaan?

Xx. Iris
'Just living is not enough'

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het hier niet echt duidelijk beschreven waarom je daar naartoe zou gaan of wat voor doel de school heeft. Beetje laks in informatie. Werd pas duidelijk toen ik naar de site zelf ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het spijt me als ik niet genoeg informatie in dit artikel heb gestopt. Het was dan ook niet de bedoeling dat deze post een brochure werd voor de UWC. Voor meer diepgaande informatie kun je naar de site van de UWC gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit zelf niet op een UWC, maar ik doe wel IB (zit nu in het laatste jaar). Het is inderdaad zwaar, maar ik vind zelf dat het het wel waard is :)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!