woensdag 26 oktober 2011

Sharon doet mee met NaNoWriMo.


 http://runnersami.files.wordpress.com/2011/10/nanowrimo.jpg
Hi there little monsters!
Deze week heb ik een leuke tip voor de schrijvers onder ons: NaNoWriMo! Ik hoor jullie hersens al kraken; wat is dat Nanogevriemel? Ik zal het jullie eens even uitleggen, want het is zo ontzettend leuk.
NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Het is een soort uitdaging, je moet in de maand november een novelle schrijven van minimaal 50.000 woorden. Dat zijn zo'n 1667 woorden per dag, wat ongeveer 3 A4 pagina's betreft. Je kan er niets mee winnen - het is puur voor de lol.
Vorig jaar heb ik ook meegedaan, maar aangezien in November mijn toetsweek viel en ik geen inspiratie had voor een leuk verhaal, ben ik na 8000 woorden al gestopt. Dit jaar begin ik weer vol frisse moed met een nieuw concept, dat ik óok nog eens kan gebruiken voor mijn profielwerkstuk. Dat noem ik nou multitasken.

Op www.nanowrimo.org kan je een account aanmaken. Hier zet je de titel, hoofdpersonen, genre en belangrijke gebeurtenissen in je boek neer, als geheugensteuntje. Ook kan je iedere dag je aantal woorden invoeren - zo kan iedereen zien dat je voorloopt op schema, of juist bij dag 7 nog steeds bij 100 woorden blijft steken. Ik raad je aan om zo'n account aan te maken. Hiermee krijg je namelijk ook een paar keer per week een WriMoMail, een mailtje met boodschappen als 'geef niet op! Het is nog maar een paar dagen en dan heb jij een echt boek in je handen!'

Een boek schrijven in éen maand is natuurlijk niet heel gemakkelijk. Ik heb daarom een paar tips even voor jullie op een rijtje gezet.
- Omdat ik goed voorbereid aan november wil beginnen, werk ik mijn verhaallijn en de personages zorgvuldig uit.
- Ik ga een inspiratiebord maken.
- Ik ga ook een een playlist opstellen van (voor mij) inspirerende muziek.
- Als motivering ben ik van plan een slim trucje te gebruiken die ik vorig jaar heb geleerd, namelijk jezelf belonen voor een bepaald aantal woorden. Dus: 10.000 woorden = kleine beloning, 20.000 woorden= kleine beloning, 30.000 woorden = beloning, 40.000 woorden = beloning, 50.000 woorden = grote beloning. (je raad het al, geen beloning voor mij vorig jaar ;') )
- En verder: Stel je voor dat het een geweldige maand wordt en dat je een prachtverhaal gaat schrijven.
Gaan jullie ook meedoen met NaNoWriMo? Ik ben ontzettend benieuwd! Laat hier in de comments dan even je username achter, dan kan ik jullie verhalen ook volgen. Mij volgen? Mijn username is FearlessSharon!

You'll always regret what you don't say.
Fearlessly, Sharon.

13 opmerkingen:

 1. leuk!! ik wil wel, maar weet nu al dat ik het toch niet volhoud (ondanks de tips)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Eline een keer proberen is altijd leuk! ik weet ook niet of ik het vol ga houden, maar aan het einde houd je er toch een leuk begin voor een verhaal aan over, dat je altijd verder af kunt maken. Ik zou 't gewoon doen als ik jou was ;')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou het leuk vinden om mee te doen, maar hier heb ik écht geen tijd voor. Misschien volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom heb ik nou net tentamens in deze maand D: De eerste 11 dagen missen is echt teveel.
  Hopelijk volgend jaar want het klinkt wel ontzettend leuk!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook toetsweek Anne, maar toch probeer ik 't gewoon. Niet geschoten is altijd mis, right? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ik wel waar (:
  Maar ik heb het echt even té druk. Tentamens, veel werken en hopelijk schiet het verhuizen hier eindelijk een beetje op :P
  Daarnaast heb ik eigenlijk geen inspiratie momenteel ):

  Hopelijk volgendjaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb gekeken! en ik vind het superleuk bedacht! heb even gekeken maar ga je hem in het engels schrijven? ik probeer de site nog een beetje uit te vogelen, ik denk dat ik het niet vol ga houden, maar vind het gewoon leuk!, JInke groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk! Maar ik heb daar echt niet zoveel tijd voor. Wel heel veel succes! Het gaat je vast lukken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @sharon, ja misschien heb je wel gelijk :) denk dat ik het toch ga proberen ;p trouwens, die nieuwe kleur haar staat je goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey, leuk ik ga echt mee doen! Ik ga je volgen, volg je mij ook?
  Mijn username is Grasmaaiker.
  Nou doei!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!