vrijdag 28 oktober 2011

Anne laat je kennis maken met Postsecret.

En toen was het alweer vrijdag. Bijna de laatste dag van de vakantie...  Ik ben vast niet de enige die nog wel een weekje extra had kunnen gebruiken. Gelukkig is er ook nog iets positiefs aan de vrijdag, de zondag is dichtbij en daar kijk ik elke week weer een beetje naar uit. Elk zondag komen er namelijk nieuwe updates online op de Postsecret site. Ken je die al?

Postsecret is een project dat in 2005 door kunstenaar Frank Warren werd opgericht. Het idee was dat mensen  postcards (ansichtkaart) met daarop hun secret (geheim) anoniem konden insturen. Van deze geheimen worden er elke week een aantal online gepubliceerd. Ook zijn er al meerdere boeken met postcards verschenen (er zitten twee geheimen van mij tussen).


Het begon allemaal dus zeg jaar geleden, toen Frank Warren duizenden blanco kaarten overal achterliet met een klein verzoek op de achterkant 'Je wordt uitgenodigd om anoniem een geheim bij te dragen aan een groepskunst-project. Je geheim kan gaan over spijt, angst, verraad, verlangens, een bekentenis of vernedering in je jeugd. Onthul iets - zolang je het nog nooit met iemand anders gedeeld hebt' en de tekst 'Wees creatief'- laat de briefkaart je schildersdoek zijn.' Hierna kroop het allemaal langzaam op. Mensen begonnen kaarten te sturen, eerst alleen vanuit Amerika maar later kwamen er kaarten vanuit de hele wereld binnendruppelen.  

Een aantal voorbeelden van ingestuude kaarten:


Naast de website en de boeken is er sinds kort ook een PostSecret app voor Iphone. Helaas kan ik deze zelf niet downloaden aangezien mijn Ipod-touch veel te oud is, maar het schijnt echt een hele gave app te zijn. Er worden dagelijks echt duizenden berichtjes achter gelaten.

Kende je PostSecret al of ga je eens een kijkje nemen?

Stay Beautiful,
x
-  Refuse to settle for anything less than butterflies.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt dat je het hebt gemeldt!
    Ik heb het verholpen!

    Wat een leuke blog trouwens, ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt ook Briefgeheim, dat is hetzelfde concept alleen dan in het Nederlands

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!