donderdag 20 oktober 2011

Annemarieke en Doctor Who?!

Hallo allemaal!
Dankzij het feit dat ik nu al twee maandjes in Engeland zit, kijk ik nu natuurlijk ook Engelse tv, en ben ik al een aantal onwijs goede programma’s tegen gekomen.. en de beste daarvan: Doctor Who!
In Nederland is dit programma niet heel bekend, maar door de kijkers met een BBC kanaal zijn er toch redelijk wat Who-fans aanwezig in Holland. Voor de mensen die het niet kennen, hier een korte uitleg:


The Doctor, die bij oogopslag een normale man lijkt, is in het bezit van een tijdmachine die zich vermomd als een blauwe politie-box uit de 1963, genaamd The Tardis. Deze tijdmachine kan niet alleen terug, maar ook vooruit in de tijd, en kan naar welke locatie in dit universum dan ook. Hierdoor bezoekt The Doctor duizenden verschillende planeten en sterren, maar Aarde is toch echt zijn favoriet. Door de combinatie van Aliens, fantasie werelden en ingewikkelde technologie, is het programma al snel bestempeld met Sience-fiction. Het programma bevat meer dan alleen actie en sensatie; The Doctor neemt namelijk bijna altijd wel iemand met zich mee, wat hilariteit, liefde, complicaties en soms ook verdriet met zich meebrengt. The Doctor is de duidelijke held in de serie, hij kan niet stoppen tot hij iedereen gered heeft, en rouwd bij elke dood die hij niet kon voorkomen. The Doctor is ver van normaal, hij is tenslotte een buitenaards wezen van meer dan 900 jaar oud. The Doctor gaat nooit dood, wat goed uitkomt, de show heeft al 11 verschillende Doctors gekend die elkaar afwisselde. The Doctor transformeert namelijk in een nieuwere versie, met een ander uiterlijk, andere karaktereigenschappen en een andere smaak.

Het programma is al zo’n 50 jaar op TV, wat het een van de meest bekende en meest succesvolle Britse-tv programma’s maakt. Om echt volledig te kunnen begrijpen hoe geweldig deze show nou is, moet je eigenlijk gewoon een hele aflevering kijken, en daarna zelf oordelen. Hier een trailer om jullie toch een beetje een idee te geven:


Neem mijn advies: give it a go! Ga er eens lekker voor zitten, kijk een aflevering, en als je het daarna écht niet leuk vind, kijk je het daarna gewoon nooit meer. Maar geloof me, dat zal niet het geval zijn.
Lots of Love,
xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

11 opmerkingen:

 1. Ik was een groot fan van dr.Who die toen nog gespeeld werd door Tom Baker. Hij was de 4e dr.Who in de serie. De huidige dr. Who wordt gespeeld door Matt Smith.

  Een foto van "mijn" dr.Who:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2a/Fourth_Doctor.jpg

  De oorspronkelijke serie is aaneengesloten geproduceerd van 1963 tot 1989 met in totaal 26 reeksen die 155 verhalen bevatten in 695 afleveringen. De afleveringen duurden circa 25 minuten en eindigden meestal met een spannende cliffhanger. Ieder verhaal bestond uit één of meerdere afleveringen. In 1975 en 1976 heeft de TROS gedeelten van reeks 12 en 13 in Nederland uitgezonden, met Tom Baker in de hoofdrol. De uitzendingen werden echter gestopt na negatieve reacties van ouders: hun kinderen werden bang van de in de serie veel voorkomende buitenaardse wezens. Later, in de jaren '80, heeft de TROS opnieuw een aantal reeksen uitgezonden (gedeelten van reeks 19 en 20), maar nu met Peter Davison in de hoofdrol.

  William Hartnell speelde de Eerste Doctor. Hij werd opgevolgd door Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker en Sylvester McCoy. De laatste op televisie uitgezonden aflevering uit de oude reeks is de aflevering "Survival" in 1989. Voordat de nieuwe serie een feit was kwam de Doctor nog voor in een televisiefilm uit 1996 (die bedoeld was als een pilot voor een mogelijke nieuwe serie), waarin hij werd vertolkt door Paul McGann, waarin ook Sylvester McCoy te zien. McGann's Doctor geldt als de officiële achtste incarnatie in de reeks.

  De Doctor beleeft zijn avonturen nooit alleen. Hij wordt altijd bijgestaan door een reisgenoot (companion). De eerste reisgenoot van de Doctor was Susan (gespeeld door actrice Carole Anne Ford), die werd opgevolgd door een hele rij vrouwen en mannen en zelfs een robothond, K-9.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moeder van Annemarieke20 oktober 2011 om 17:33

  WoW, hier spreekt een echte fan! Ik ben inderdaad van de generatie die het eng vond om naar te kijken. Maar de serie van nu is wel heel erg indrukwekkend! In ieder geval leer je uit deze serie ook een heleboel. Want volgens Annemarieke heeft ze op deze manier Vincent van Gogh leren waarderen als ik me niet vergis...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @NewMickey,
  Wow! Bedankt voor de informatie! Super om te lezen dat het ooit ook in nederland op tv was, jammer dat het gecanceled werd. Het heeft inderdaad wel een enge kant, maar het hangt er vanaf welke leeftijd de kijker is natuurlijk. ;)

  @Mam, dat is zeker waar! Als één aflevering wel de moeite waard is om te kijken is het "Vincent and the Doctor" wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neeu, hier wilde ik ook een artikel over doen volgende week :'D
  Echt typisch, wij. Eerst Charlie, dan DW.
  Kijk je ook Torchwood?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is nog een dr Who fan. Ik keek het als kind op de NL televisie. Jaaaaaa, inderdaad zo ou is de serie (en ben ik) al. Weet niet meer welke "versie" van dr Who dit was maar weet nog wel dat ie een lange sjaal droeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Rosalie,
  Hahha! Dat meen je niet! Toeval! Great-minds-think-Alike, zal ik dan maar zeggen? ;)

  @Vader van,
  Die met de lange sjaal is de 4e Docter. ;) lang, lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, vind ik ook Annemarieke ^^
  En maakt niet uit joh (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik kijk het ook best vaak! op scyfy :P
  maar ik ken het via charlieissocoollike

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha! welkom bij de club, zo ken ik het ook! Via Charlie. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahah, en mijn vriendinnen kijken me raar aan hè, als ik zeg dat ik dit via Charlie ben gaan kijken :')

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het klinkt eigenlijk best wel slecht ;P

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!