donderdag 8 maart 2012

Annemarieke vertelt uw Horoscoop!

Hallo allemaal,
Met de lente voor de boeg zijn we met ze alle toch wel erover heen dat het “begin” van dit jaar er nu wel weer op zit. Alles is niet zo nieuw meer als het was, en we zijn met ze alle nu toch wel benieuwd hoe de rest van dit jaar gaat verlopen. Een kijkje in de toekomst? Geen probleem! Hier komt hij dan:

Vissen.
(19 februari – 20 maart)
Hoeveel last kan jij op je schouders dragen? Als vis heb je een redelijk soepele ruggengraat, maar zeker geen zwakke! Probeer je problemen te verdelen en bespreek het met vrienden of familie, maar gooi niet alles er in een keer uit! Je hebt een wil om je gezag en leiderschap te laten blijken aan de mensen om je heen, maar het spreekwoord “Plenty of other fish left in the sea” is er niets voor niets. Vergeet niet de rest van de menigte, als je graag voorop zwemt, trek dan wel de rest van je groepje met je mee, en laat ze niet achter in het kleine pondje. Luister, spreek rustig maar sterk, en je zult stroomopwaarts zwemmen.

Ram.
(21 maart – 20 april)
De ram zal, ondanks zijn krachtige horens, toch wel een beetje hoofdpijn en nekklachten krijgen komende periode. Je hebt de neiging als maar “ja” te knikken en goedkeuring te verwachten van andere. Vergeet niet dat de kracht hem ook zit in het “Nee” kunnen zeggen tegen de rest van de kudde, als je iets niet wil, je geen tijd hebt, of het ergens niet mee eens bent. Bekijk zo nu en dan het filmpje: "Nu. Even. NIET!!!en hou de moed er in. Je mag best druk bezig zijn, nieuwe projecten en uitdagingen aan willen gaan, en plannen maken voor de nabije toekomst.. maar af en toe een dagje rust, eventjes niets doen, wat tijd voor jezelf, is echt niet verkeerd hoor! Ga binnenkort eens lekker op tijd naar bed, gewoon omdat het kan: Een wollen-dekentje erbij, en op naar dromenland: Schaapjes tellen!
Stier.
(21 April – 21 Mei.)
We maken allemaal wel eens fouten, maar een ongelukje is pas écht fout, als het voor een tweede keer herhaald word. De eerste keer is het een ervaring waar je van leert, waar je iets van opsteekt en iets waar uit blijkt wat je verkeerd doet of wat anders kan. Een les voor de toekomst. Een twééde keer dezelfde fout maken, dat is onnodig! Zo kan je per ongeluk een stier loslaten en hem een porseleinlak in zien rennen, waarna je waarschijnlijk een flinke boete moet betalen, en je je realiseert toch écht een sterkere halsband te kopen, als je hem weer eens uitlaat. Maar als dit een tweede keer gebeurd, kan je er zeker van zijn dat de winkeleigenaar je voor de rechtszaak sleept! Kortom, leer van je fouten, groei ervan, zet je erover heen en kijk uit naar je toekomstige ervaringen die misschien niet zo vlekkeloos verlopen als verwacht.. bij voorzorgsmaatregel: laat je rode kleding voorlopig even in de kast liggen.

Tweelingen (22 mei -21 juni)
Ondanks dat iedereen je altijd adviseert bij “Het begin te beginnen”, is het stukken moeilijker gezegd dan gedaan. Soms blijkt het dat je resultaten niet goed genoeg zijn, je vast loopt, of een compleet nieuwe kant op moet slaan, en dan wil je als tweeling het liefst het gewoon opnieuw doen. Hierdoor ben je al snel verlijd om op Ctrl-A Delete te drukken, en realiseer je je eigenlijk niet hoeveel je je ontwikkelt hebt in die periode. Het bewijs van jou vooruitgang wordt door die 3 toetsen in een keer tot geschiedenis bekroond. Probeer het eerst af te maken en verbeter dan het moment waar je niet tevreden mee bent. Vergeet niet af en toe eens in de spiegel te kijken, je zo bekende tweeling/ spiegelbeeld voor je te zien en jezelf eens recht in de ogen te kijken. Ben je tevreden met hoe dingen lopen, of sta je op dit moment liever in andermans schoenen? Wat mis je op dit moment, het eerste waar je aan denkt moet op dit moment je prioriteit worden: Doe er wat aan, breng verandering en start iets nieuws!
Kreeft:
(22 juni – 23 juli.)
Jij als kreeft wil je heel graag aan iets of iemand vastklampen, je beste beentje voor zetten en zoveel mogelijk moeite, tijd en aandacht eraan te besteden. Des ondanks is de zee toch je eerste natuur. Je moet met de golven mee gaan, en je kunt niet op elk zeeslakje een zandkorreltje leggen! Relax, pak een parasol en wat zonnebrand en zorg dat je qua kleur niet letterlijk in een kreeft verandert. Je moet iets meer terughoudend opstellen wil je krijgen wat je wilt. Niet alles is in jouw macht, externe factoren als eb en vloed spelen ook een grote rol. Het beste wat je nu kan doen is even “de boel de boel laten”. Als je het echt even niet ziet zitten, neem dan de hond mee, je moeder, of gewoon lekker in je eentje, en neem een flinke strandwandeling: even lekker uitwaaien!


Leeuw: (24 juli - 23 augustus.)
Ondanks je warme leefomgeving in de zonnige savanne, heeft iedereen water nodig om te overleven. Water zal altijd het pad van de minste obstakels volgen, om zo snel mogelijk ergens te komen. Aangezien wij voornamelijk uit water bestaan, misschien is dit de reden dat wij neigen hetzelfde te doen. Deze maand staat je een keuze te wachten: je kan je houden aan de voorspelbare en makkelijke weg; via het hoge gras en ver van de rest van de jagers vandaan, om zo je kudde gazelle te bereiken. Of, je kunt een risico nemen en het onervaren gaan verkennen. Verlaat voor deze keer eens je “comfortzone”, en laat je leeuwinnen achter, die tot nu toe zo heerlijk het vlees voor je naar binnen halen terwijl jij languit ligt en je die ene scene van The Lion King voor je probeert te zien. Ga op jacht, zet je beste poot voor, laat je manen wapperen en bewijs dat je een leeuwenhart hebt. En onthoud, als The Lion King en Harry Potter samen een film zouden maken; zo jij nu in Griffindor zitten: kortom, wees moedig en bewijs je waardig! .. Rawwwrr!

Maagd:
(24 augustus – 23 September.)
Mensen willen maar al te graag hun mening geven. Vele verrassen soms hunzelf met hoe interessant en wijs ze wel niet klinken als ze op een autoritaire manier spreken. Deze periode zal je merken dat je flink wat keuzes zal moeten maken over de meningen van anderen, en welke je wel of niet aanspreken en waarom. Je kan heel veel gedoe, frustratie en twijfel achterwegen laten door alleen naar de aller belangrijkste stem te luisteren: je instinct. Je zal realiseren hoe goed jij dingen voor jezelf kan bepalen, over dingen die om jou of jouw omgeving gaan. Laat je niet omverlopen en blijf bij je menig, welke dit ook is, jij bent jij en je hoeft je voor niemands geloof, normen of waarden, principes of gewoontes aan te passen! Geniet van het feit dat je je eigen keuzes kan maken, je eigen fouten kan begaan, en daar op je eigen manier weer van te leren en te groeien!

Weegschaal:
(24 september – 23 oktober.)
Je hebt het e rook niet makkelijk mee, als weegschaal! Iedereen is altijd álles aan het vergelijken, en alles moet perfect. Het is óf te snel, dan wel weer te langzaam, te veel of te weinig, te makkelijk of juist weer veel te moeilijk! Probeer een tussenweg te vinden en het balans in evenwicht te houden. Op het gebied waar vooruitgang wel het laatste mogelijk blijkt te zijn, zal een oplossing zich tonen. Je zal tot veel plezier merken dat die frustrerende en eindeloze taak een stuk makkelijker blijkt te zijn dat je dacht! Vergelijk niet alles, soms maakt juist het feit dat iets zo onwijs uit verhouding is, iets vele male interessanter. Vergeet niet: de wereld, het leven, en ook jij bent niet perfect. Wat alles weer perfect maakt!

Schorpioen:
24 oktober – 22 november.
'You say yes, I say no, you say stop and I say go.'
The Beatles vonden het (heel terecht) nodig een liedje te componeren over de frustratie van het er niet mee eens zijn met iemand. We hebben allemaal wel eens van die akkefietjes, soms meerdere per dag, maar het is duidelijk dat jij het met één bepaald persoon het écht niet eens bent. Hoe kan die ander er toch zo ongelofelijk naast zitten? Stom/dom/blind zijn?  Nou.. vraag het! Wie weet is de enige redden waarom je elkaar nu mis loopt gewoon een kwestie van miscommunicatie. Probeer het van de andere kant te zien.
Luister, toon respect en probeer te begrijpen wat je verteld word. Breng niet meteen je scherpe kant in de aanval, en laat dus ook zeker je giftige staart even achterwegen. Probeer er samen uit te komen en sluit overeenkomsten tot iedereen het er mee een is. Maar vergeet niet achter je eigen standpunt te blijven!

Boogschutter: (23 November – 22 December.)
Zelfs de meest dappere mensen, zoals boogschutters, spelen het zo nu en dan op safe. Alhoewel er redelijk wat waarheid zit in het advies van het grijpen van elke kans, elke ervaring tot het uiterste genieten en van zoveel mogelijk dingen te leren en er door te groeien, soms is het gewoon niet toepasselijk je in het wilde weg te slaan, en is de meest wijze keus toch het streven naar het “tried and tested”.
Stel je boog niet te scherp op één bepaald doel, laat genoeg speling in de veer om je route aan te kunnen passen. Er is iets op gang, en er begint iets te vormen in de nabije toekomst wat jouw aandacht vergt. Als je dit doet, laat dan niet het touwtje varen en de pijl met een knal in de roos schieten, maar neem je tijd, check je houding, de afstand en de moeite die je er voor moet doen om je doel te behalen. Wees precies.
Steenbok.
(23 december - 20 januari)
Steenbokken hebben de neiging te bepalen wanneer ze rust nemen, maar niet wanneer ze iets nieuws willen proberen!
Breng wat verandering in je leven. Niks staat nog vast, alles is mogelijk, en uitrusten kan je altijd nog. “Nothing is set in Stone!”  Nieuwe ervaringen zullen langskomen deze maand, en grijp dus ook elke mogelijkheid met beide hoeven aan! Wees niet bang, en sla je weg er doorheen. Probeer iets nieuws, ervaar, beleef, probeer en geniet!
Zo niet.. dan zul je je altijd afvragen: wat nou als ik het wél had geprobeerd?! Spijt is de grootste zonde wat een bok kan hebben in zijn leven. Je bent een sterk persoon, je hebt een goed karakter en een sterke wil. Als je je gedachte er naar zet, kom je er wel! Het enige waar je hulp bij nodig hebt op dit moment, is iemand die je uit je eigen, veilige wereldje ramt. Schrik niet, maar omarm het!
Waterman: 21 januari – 18 februari
Acties spreken honderd keer luider dan woorden. Komende periode heb jij aardig wat projecten voor je neus liggen, maar wees gerust: je kunt je er je weg wel doorheen slaan. Of je dit nou doet door middel van vlinderslag, een diepe duik, of lekker relaxend op je rug. Geniet van de ervaring en maak het zo moeilijk, makkelijk als je zelf wilt. Je bent op dreef, en als je zo doorgaat kan je moeiteloos tussen de boeien door slalommen. Ook in de liefde heb je redelijk wat verkrijgbaar. Sommige wateren hebben diepen gronden, dus je zal ook misschien verbaast opkijken als je ziet wélke strandwachters voor jou klaarstaan! Ga dus niet uit van de meest overduidelijke, maar laat je leiden door je gevoel. Doe alleen dingen die goed aanvoelen, en als je nog twijfelt, steek dan eerst een elleboog in het water om de temperatuur van de mogelijkheden te testen. Spring niet meteen in het diepe!

Always
Lots of Love,
Xxx
Annemarieke
*Alle tekeningen zijn van www.hellobaby.deviantart.com

5 opmerkingen:

 1. Tjonge, jonge, wat een verhalen bij ieder sterrenbeeld! Je hebt er duidelijk goed over nagedacht! Eens kijken wat we ermee kunnen doen. Trouwens, hoe kom je aan deze wijsheid??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hhaha, ja.. het duurde zo'n 3 uur om dit allemaal uit mijn duim te zuigen, man man man wat is dit nu een lang artikel. ;)

   Verwijderen
 2. Interessant (:
  Ik ben een Waterman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waterman.. Ja, slaat op alles wat nu speelt. Maar ik kan me overal wel een beetje in vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!