zondag 4 maart 2012

Iris vertelt over haar ervaring bij de Albert Heijn

Goodmorning everyone,
Vul-dolly, fifo, colly’s, spiegelen, splitsen, verkoopklaar; misschien zeggen deze woorden je helemaal niets, of misschien hoor je ze elke week meer dan één keer. Ik in ieder geval wel, want ik ben vakkenvuller. 
Ja, de meeste tieners willen zodra ze 15 of 16 worden zo snel mogelijk een baantje. Omdat ze wat te doen willen hebben, en om voor zichzelf geld te verdienen. Toen ik op mijn 15de naar Nederland verhuisde ben ik dan ook meteen gaan zoeken, na een paar weken had ik mijn eerste formulieren al ingevuld en opgestuurd, van de meeste bedrijven hoorde ik nooit meer iets, of kreeg ik te horen dat ik niet geschikt was door mijn werkervaring (geen). Ik liet het toen maar los, ik had het toch druk met school.


Ergens in november vertelde een vriendin van mij dat ze had gesolliciteerd bij de Albert Heijn, een ander filiaal waar ik niet eerder aan gedacht had,  en ik werd weer enthousiast. Ik belde de werving van de AH op (dat nummer had ik nog), en kon de aankomende week al op gesprek komen. Die ging goed, en ik en mijn vriendin werden allebei aangenomen. 
Sindsdien werken we allebei drie keer per week (negen uur in totaal) als vakkenvuller bij de AH. We hebben samen veel meegemaakt, wat je toch niet zou verwachten. Van dronken zwervers die aan je willen komen tot leuke jongens die een praatje komen maken. We zijn ook veel beter geworden in het open maken van kartonnen dozen (jaja), het omgaan met klanten en natuurlijk het vullen van de producten zelf.
Ik vind het werk nog steeds leuk, maar dit komt grotendeels door de mensen die met me werken. Het word soms ook iets te gezellig, en dan moet ik overwerken. Mijn teamleider zet mijn vriendin en mij ook steeds minder vaak samen, wat ik stiekem wel snap. Het geld dat ik verdien is ook meer dan verwacht, ik ben er voor mijn doen best rijk van geworden :). 


En nu is een nieuw tijdperk aangebroken, dat van het cassiëre zijn. Na lang wachten mag ik eindelijk beginnen achter de kassa (ik werd in januari 16). Heel spannend natuurlijk! Vandaag werd ik ingewerkt en dat was al heel veel informatie in een keer. Voor mijn gevoel vergeet ik dingen, en ik ben bang dat ik niet het juiste bedrag terug geef aan de klant. Het komt wel goed verwacht ik, net zoals het vakkenvullen. 
Misschien kom ik over een paar weken hier op terug om jullie te vertellen hoe het kassa-avontuur mij vergaat. Heb jij een baantje, lijkt het jou niks, of ben je juist opzoek? En, heb je tips voor mij?
Wish me luck, xx - Iris
‘La vie boheme’

1 opmerking:

  1. Succes met het achter de kassa dan! :)
    Ik heb vorige week een formulier naar de Hema opgestuurd. Ik loop nu 2 kranten/folderwijken per week en help 1x in de week een uur bij turnen.

    Xxx

    Ps: Gefeliciteerd met je moeder!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!