dinsdag 6 maart 2012

Sam houdt een high tea!


Er is niets beters dan op een druilerige zondagmiddag gezellig met vriendinnen een high tea houden, zeker als het de laatste vakantiedag is. Heel veel thee, heel veel eten en oneindig leuteren over allerlei heerlijk nutteloze zaken als de vakantie en jongens. Maar wat is de high tea nou eigenlijk en wat zijn lekkere recepten om uit te proberen?

Lang niet iedereen weet waar dit gebruik vandaan komt, namelijk van de Engelse hertogin Anna van Bedford. Naar verluidt liet zij om 4 uur hapjes bij haar thee serveren, wat de Engelse burgers van haar over gingen nemen. Dit is de zogenaamde afternoon tea: verschillende soorten thee met daarbij een aantal zoete hapjes, een lichte maaltijd dus. De high tea zoals wij die kennen is gebaseerd op deze afternoon tea, want oorspronkelijk was de high tea gewoon een maaltijd voor de arbeiders: worstjes en witte bonen in tomatensaus. Klinkt toch een stuk minder als hapje voor bij de thee!

Daar doen wij dus niet aan. Voor betere inspiratie staan hieronder drie recepten die mijn vriendinnen en ik zelf hebben uitgeprobeerd. Stuk voor stuk geweldig!


Te beginnen met iets hartigs: zelfgemaakte bruschetta/pizza. Helaas heb ik geen eigen foto (stom, stom, ik weet het) maar wel een recept. Dit is echt te easy voor worden, des te beter dus! Men neme een ciabatta en snijdt deze doormidden. Vervolgens dient dit heerlijke broodje belegd te worden met pittige tomatensaus, ham, kaas, paprika en pizzakruiden. 10 minuutjes in de oven en klaar is Kees! Smaakt duizend keer lekkerder en verser dan de gemiddelde afbakpizza en is ook nog eens goedkoop. Sowieso ook een perfecte vervanger voor de vier-uur-cup-a-soup-traditie.


Omnomnomnomnom… Appel-kaneelcake… (tip: gewoon uit een pakje van Koopmans!) 


En tot slot: de enige echte Milky Way taart! Het recept vind je hier, helaas wel met Amerikaanse hoeveelheden dus het is handig om de cups en ounces even te vertalen naar iets begrijpelijkers.

Hebben jullie ook weleens een high tea gehouden? Let me know als jullie nog goede tips hebben voor lekkere recepten!

Let’s keep the moon awake and do electric boogiloo.

Liefs,

Sam 

Bronnen: weheartit  en NSMBL

3 opmerkingen:

 1. Ik wil dat zo graag nog eens doen (: Lekkerr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil al heel lang kei graag een High-tea houden! Super leuk Sam

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had voor m'n verjaardag een high tea met moncoutaart (sorry, weet weer even niet hoe je het schrijft, stomme ik), sandwitches, cakejes en dat soort dingen, maar deze recepten lijken me ook erg lekker! X

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!