maandag 12 maart 2012

Aviva chillt met AlascA

 Edit: Nu ik de boel zo terug lees kom ik best wel over als een groupie. Haha.

Twee weekjes geleden schreef Sam een artikel over AlascA. Om haar meteen eventjes te quoten; "Misschien kennen jullie de band AlascA wel, een indie/folkbandje uit Volendam, bestaande uit vier getalenteerde en tja, behoorlijk goed uitziende jongens". Dat is AlascA. Niet één of ander koud oord, maar een geweldig bandje.


Een tijdje geleden mocht ik de jongens interviewen voor Plug Out (lees het hier!). We (3/4, drummer Louis was toen bij familie in Friesland) spraken af op Amsterdam CS, bij de Starbucks. Ze waren meteen ontzettend aardig. Vanaf het station liepen we naar een Irish Pub. Daar kwam het interview snel op gang. Lekker met een biertje en wat te eten praten over AlascA. Na het interview hebben we daar nog een tijdje zitten kletsen. Over muziek, journalistiek, politiek... Wat een ontzettend aardige, leuke en slimme jongens! We liepen terug naar het station en vanaf daar scheidden onze wegen. De kaartjes voor hun albumpresentatie (Actors & Liars) in Paradiso had ik toen al binnen, dus heel erg lang zou ik ze niet hoeven missen!

Zaterdag 10 maart was het eindelijk zover. Die ochtend was Cherise, een vakantievriendin (ontmoet in Macedonië!) uit Friesland, bij mij afgezet door haar ouders. Na het uitpakken van haar spullen en het maken van wat muziek pakten we, samen met nog een vriend, de trein naar Amsterdam. Daar hebben we een beetje rondgelopen, gegeten en op een terrasje gezeten. Met een Coronaatje in onze hand hebben we daar mensen zitten kijken. Daarna zijn Cherise en ik naar Paradiso gelopen (Martin had geen kaartje).Wat een avond. Je werd meegesleept door de muziek, het gevoel, de sfeer... Het was echt GEWELDIG. Muziek die je niet gewoon hoort, maar écht voelt. WAUWAUWAUW. Stunning. Na afloop met de jongens van AlascA, producer Alan Branch en aanhang nog een biertje gedronken. One of the best days ever! Na deze avond is AlascA zeker gestegen naar mijn ultieme favoriete band. Hieronder staan, zoals jullie van mij gewend zijn, wat foto's en een brak filmpje. (:


Ferry
Willem
Frank

Dit is het einde van het artikel. Als je nog geen nummer van AlascA geluisterd heb dan MOET je dat nú echt gaan doen. Dus ik help je! One of my personal favorites. Je hoeft alleen maar op play te klikken, je ogen dicht te doen en te genieten van de muziek. Dare to dream, Aviva.

2 opmerkingen:

  1. Ik kende hun niet! Maar klinken wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik Ken ze al een tijdje, maar dit zijn toppers in de dop.

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!