woensdag 7 maart 2012

DIY: Sharon maakt snake skin nagels.

Nail art is natuurlijk super tof, en in de meeste gevallen (met een beetje oefening) nog niet eens zo heel moeilijk om te maken. Ik vind nailart meestal nog toffer als er een verhaal achter zit, en achter mijn snake skin nails van vorige week zat zo'n leuk verhaal!


Al een paar weken figureer ik op zondag in Who's In Who's Out (afgelopen weekend was het laatste opnameweekend, snik snik), en ik ben altijd gefascineerd door Yootha Wong Loi Sing's outfits: zo kleurrijk en over the top als het maar kan.
Twee weken geleden had ik mijn nagels gelakt met een blauw/groene luipaardprint, ge├»nspireerd op deze  outfit die Yootha in de serie aan had gehad (vinden jullie Lesley Korpos niet ontzettend lief op deze foto staan?) Yootha vond ze z├│ tof, dat ze me uitdaagde om ook nagels te maken bij deze outfit die ze op dat moment aanhad: tijd voor mij om een eerste poging tot snake skin nails te maken, en deze poging ook met jullie te delen!


Benodigdheden:
- Zwarte nagellak
- Gele nagellak (ik gebruikte 2 tinten geel)
- Bruine en/of glitter nagellak.
- (Schuur)sponsje.
- (Oude) netpanty die kapot mag.
Stap 1: Lak je nagels zwart. Zorg dat ze goed droog zijn voordat je met de volgende stap verder gaat.

 

Stap 2: Gebruik het sponsje om bruine vlekken op je zwarte nagellak te maken.


Stap 3: Leg de netpanty over je nagel heen. Het beste kan je de panty kapot knippen en een klein gedeelte gebruiken om over je nagel heen te leggen, dit kan je namelijk het gemakkelijkste vast houden.
Stap 4: Pak weer het sponsje, en spons met gele nagellak over de panty. Hierdoor komen er gele vlekken op je nagel, maar lopen ze niet in elkaar over door de structuur van de panty.


Stap 5: Herhaal dit als je nog lichtere nagellak en/of glitternagellak wilt toevoegen.
Stap 6: Gebruik een goede topcoat. Het mooiste vind ik een extra glanzende topcoat, omdat het lijkt alsof slangen ook altijd zo'n vette slijmlaag op hun huid hebben. En je bent klaar!Deze nailart is niet heel moeilijk, je hebt er alleen wel wat geduld bij nodig. Ook zal het de eerste keer niet meteen goed gaan met de grootte van de gaten van de panty die je nodig hebt: voordat ik mijn manier gevonden had hoe ik de panty het beste om mijn nagel kon laten zitten, was ik ook alweer een kwartier verder, haha!Believe in yourself,
Sharon.

PS. Oh, en Yootha, ik verwacht natuurlijk wel een reactie van jou op dit artikel he.. ;-)

6 opmerkingen:

 1. Hahhaha bij deze!! Wat een superleuk artikel! Ik zie het mezelf niet nadoen, but this girl's got talent! keep it up! en who's in who's out was geweldig, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahah thanks Yootha, wat een lieve reactie! En wiwo was inderdaad geweldig, op naar een 2e seizoen! (en het 3e, 4e, 5e...)

   Verwijderen
 2. Erg leuke nail-art! ook mooi uitgevoerd (:

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!