woensdag 28 maart 2012

Sharon adoreert de nieuwe Nederlandse VOGUE.

Oké, adoreren is misschien een beetje overdreven, maar wat heb ik genoten van de nieuwe VOGUE, toen ik 'm (als eerste uit mijn hele dorp!) bij de plaatselijke tijdschriftenhandel in mijn handen kreeg. Ik ben zo trots op ons lieve kleine kikkerlandje, dat we eindelijk dit geweldige modeblad mogen verwelkomen. Als klein meisje van 8 las ik altijd de Britse VOGUE in de bibliotheek - niet zo zeer om de verhalen die er stonden te lezen, daar begreep ik toch niets van, maar gewoon om de modefoto's te bekijken. Práchtig vond ik ze. En nu hebben wij onze eigen Fashion Bible.

Met een Nederlandse én Engelse editorial waar vrijwel hetzelfde instaat, is deze VOGUE op zowel nationaal als internationaal gebied gelanceerd. Verder is wel alle tekst in het Nederlands - zoals de gehele VOGUE Italia in het Italiaans is. Ik vind de vormgeving wel iets weg hebben van de Glamour, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk door editor in chief Karin Swerink, voormalig hoofdredactrice van de Glamour. En dat vind ik helemaal niet erg - ik heb al een aantal jaar een abonnement op de Glamour (al moet deze waarschijnlijk over een tijdje wel plaats gaan maken voor de VOGUE... Sorry Glamour!) 

Ik vind, om eerlijk te zijn, de cover van de eerste Nederlandse VOGUE... niet echt VOGUE. Het is lastig uit te drukken wat nou écht VOGUE is, maar deze cover mist iets.. Ik vind wel dat modellen  Ymre Stiekema, Romee Strijd en Josefien Rodermans en prachtig op staan. De rest van de fotoreportages vind ik ook fantastisch, fashionable en glamourous, mijn complimenten. Sowieso dat ik het volgende issue meteen weer in de schappen weet te vinden als het zo ver is!

Er was wel even ophef over de tekst op de cover: deze bleek namelijk precies hetzelfde te zijn als het eerste nummer van de ELLE uit 1989. Cecile Narinx twitterde hierover: “Dus dáárom deed die Vogue-covertekst een belletje rinkelen! Uit 1989, vorige eeuw, toen Pays Bas Pays bELLE werd.”
Zelf denk ik niet dat de VOGUE redactie dit opzettelijk heeft overgenomen. Misschien dat ze de tekst vroeger wel voorbij hebben zien komen, maar het is nou eenmaal een fijne zin die lekker bekt, ik kan het ze in ieder geval niet kwalijk nemen.

Dus dáárom deed die Vogue-covertekst een belletje rinkelen! Uit 1989, vorige eeuw, toen Pays Bas Pays bELLE werd
Foto: Twitter Cecile Narinx, hoofdredactrice ELLE

Meiden, wat vinden jullie van de VOGUE? Zijn jullie net zo enthousiast als ik? Of hadden jullie er iets anders van verwacht? Laat het alsjeblieft weten in de comments, wat ik heb wel zin in een leuke discussie, haha.

Geloof in jezelf,
x Sharon.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind de cover ook niet echt geweldig. Het spettert er niet van af oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook al een beetje doorgebladerd (: Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond de cover ook niet bepaald een juweeltje. Het had iets meer flair mogen hebben. Ik had eigenlijk een heel chique cover verwacht met Doutzen Kroes, maar wat niet is kan nog komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik HOU van de VOGUE ! Ik zou er een abonnement opnemen als er niet alleen mode-reportages in zouden staan. Dat leg ik even uit, als ik een tijdschrift koop wil ik er leuke tips en trics in hebben over weet ik veel hoe je het beste je benen kan scheren of waar je leuke goedkope kleding koopt, wat dat betreft is VOGUE een 'duur' blad.
  Ik ben het eens wat betreft de voorkant, de achtergrond klopt gewoon niet. Maar ik hou de rest van mijn aanmerkingen in, alsof ik een tijdschrift op deze manier in elkaar zou kunnen zetten ... Neee ! Hahaha

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zus neemt Vogue mee uit Amerika^^ Misschien moet ik eens kijken of er verschil in zal zijn met de Nederlandse. Want ik ben toch wel bang dat het allemaal inderdaad op Glamour gaat lijken. Maar we will see!! =D Ben benieuwd naar de komende Vogue bladen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat stom dat die teksten hetzelfde zijn, daar is niet echt goed over nagedacht. Toch vond ik de VOGUE heel leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!