zondag 11 maart 2012

Iris laat zien: De toekomstkrant

Lieve lezers,

Hoe was jullie week? Ik moest voor het eerst weer naar school, en dat was niet bepaald een pretje; huiswerk, repetities, you know what I mean. Maar vandaag was leuk, want vandaag was het zaterdag en had ik geen school! En wat deed Iris op deze bewuste zaterdag in maart? Iris ging naar de open-dag van de HvA en vondt daar *tromgeroffel*; de krant van de toekomst!De krant van de toekomst is een gezamenlijk project van Het Parool en de Hogeschool van Amsterdam. Alle berichten in de krant zijn geschreven door studenten en medewerkers van de HvA, en door journalisten van het Parool. De krant, het Parool van 31 December 2021, gaat dus over 9 á 10 jaar van nu. In de krant staan uiteenlopende nieuwsberichten over wat er in de toekomst misschien wel kan gebeuren, ik heb de leukste uitgezocht en hieronder (stukjes van) de artikelen overgetypt.

Derde kind voor Britse koning William
Londen - Koningin Catherine, de vrouw van de Britse koning William, is bevallen van haar derde kind, dochter Sarah Elizabeth. Moeder en kind maken het goed. Het koninklijke stel had al een dochter (5) en een zoon (3). William volgde vorig jaar zijn vader Charles op als staatshoofd. Charles zat maar drie jaar op de troon.

Wildparkeren fiets: 160 gulden boete
Amsterdam - De gemeente zal de boetes voor wildparkeerders per 1 februari flink verhogen, van 90 naar 160 gulden. Het aantal rijwielen in de stad is de aantal jaar verdrievoudigd naar ruim anderhalf miljoen. Door de boete te verhogen hoopt de gemeente het aantal wildparkeerders drastisch terug te dringen.

‘Het Chinees van kinderen moet beter’
Amsterdam- Burgemeester Hennis-Plasschaert vindt het onbestaanbaar dat een ober niet weet was sesamzaad in het Chinees en dat een museummedewerker postimpressionisme niet kan vertalen. “Ergerlijk. Chinezen zijn de grootste groep bezoekers.” Hennis wil Chinees verplicht stellen vanaf groep 5 in plaats van groep 7.

Terugkeer naar euro is noodzakelijk
Amsterdam - Europa komt sterk in de problemen als de euro niet op korte termijn opnieuw wordt ingevoerd. Dat verklaarden de Verenigde Europese Ondernemers gisteren in Brussel. De roep om terug te keren naar de euro wordt de laatste tijd steeds luider en lijkt te kunnen rekenen op de steun van de Eurocommissarissen.Justin en Sieneke geven elkaar het jawoord
Amsterdam- - De Canadese zanger Justin Bieber is gisteren in Amsterdam getrouwd met Sieneke Peeters, winnares van The Voice of Holland 2012. In 2010 vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival. Peeters en Bieber ontmoetten elkaar in 2018 tijdens het YouTube-Worldvision Songfestival in de Canadese stad Toronto.

De krant van de toekomst kun je verder online bekijken op http://www.hva.nl/toekomstkrant/. Ik vond het creatief gemaakt en erg vermakelijk om te lezen, zeker een aanrader dus! Nu maar kijken of het nieuws er over 10 jaar echt zo uitziet.

La vie boheme
oxo - Iris

ps: Mijn vriendin Lisanne is een nieuwe blog begonnen: it's tea time. Ik zou zeker een kijkje nemen!

1 opmerking:

  1. Grappig om te lezen! Ik ben gisteren naar de oriëntatiedag van de Universiteit Leiden geweest :)

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!