donderdag 23 juni 2011

Annemarieke deelt makkelijke, lekkere recepten!

Als je van bakken houdt, net zoals ik, maar je gek wordt van altijd maar weer die zandkoekjes, cakejes en muffins, heb ik hier twee makkelijke recepten voor zoete toetjes/tussendoortjes.

Meringues (soort van schuimpjes)
Ingrediënten
*3 eiwitten
*175 gram fijne kristalsuiker.
(de hoeveelheden kunnen verdubbeld worden, aanvankelijk hoeveel Meringues je wilt maken)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Scheid de eieren, er mag geen druppel eigeel of vet in komen anders rijzen de Meringues niet.
3. Doe de eiwitten en suiker in een hoge beslagkom en zet deze boven een pan met kokend water. Klop het mengsel stijf met de gardes van de elektrische mixer voor zo’n 3 minuten.
4. Haal de kom van de pan en klop het eiwitschuim nog eens 3 minuten tot het geheel wat is afgekoeld.
5. Leg op een bakplaat bakpapier, en schep met twee lepels een stuk of 15 meringue ‘kwakjes’ op de plaat, (je kunt ze zo groot maken als je wilt, maar aangezien ze erg zoet zijn heb je aan een 4cm doorsnede al ruim genoeg. Beter te klein dan te groot!)
6. Doe de plaat in de oven en laat ze 1 uur en 45 minuten drogen. (ze mogen niet kleuren)
7. Laat ze eventjes afkoelen, en taa daaa: aanvallen maar!
(Ook lekker met geklopt slagroom en rood fruit tussen twee meringues in, als sandwich)

Iets anders wat ik regelmatig maak, wat super easy-peasy is, zijn Chocoladeabrikozen.
Een recept heb je er niet echt voor nodig:

1. Je pakt één pakje gedroogde abrikozen en één pakje ongezouten amandelen en twee chocoladerepen. 2. Smelt de chocolade boven een pan met kokend water en leg een plaat/bord met bakpapier klaar. 3. Snijd een gleufje in alle abrikozen, stop in elk een amandel en doop ze in de gesmolten chocolade over het gleufje, zodat die is dicht ‘geplakt’. 4. Leg de chocoladeabrikozen op het bakpapier en laat ze afkoelen. Stop ze eventueel nog even in de koelkast.
Al het chocolade wat je misschien overhoud kan je opeten door midden van koekjes, fruit en andere lekkernij erin te “chocoladefondue-en” HEERLIJK!
Lekker voor bij de koffie als bonbon, of gewoon tussendoor.

Lots of Love en veel bakplezier,

Xxx
Annemarieke.

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

4 opmerkingen:

  1. die abrikozen!! geweldig!!!

    xx Jesse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammiee! Die schuimdingetjes zien er lekker uit!

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En ze smaken ook ERG lekker al zeg ik het zelf, ik stop er net op dit moment eentje in m'n mond! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!