donderdag 22 maart 2012

Annemarieke's recept voor traditionele Tiramisu!

Hallo allemaal!

Afgelopen zondag was het Moederdag, hier in Engeland, en als cadeautje (naast de gebruikelijke doos bonbons en bos bloemen) had ik een mega grote kom Tiramisu gemaakt! Nu vond ik het wel heel egoistisch dit heerlijke recept helemaal voor mijzelf te houden, dus bij deze deel ik hem met jullie!


1.   Scheid de 6 eieren, doe de eigelen in een grote hittebestendige kom, voeg daar de suiker aan toe en mix het door elkaar. Met de eiwitten doe je niets!
2.   Zet vervolgens de kom met het eigeel-suiker mengsel boven een pan met kokend water, en mix voor 3-5 minuten.
3.   Haal vervolgens de kom van de pan af, en mix nog eens 1-2 minuten, tot het afgekoeld is.
4.   Pak een grote kom en roer daarin de vanille essence door de mascarpone heen, met een spatel.
5.   Voeg dan het eigeel-suikermengsel eraan toe, en roer goed door met de spatel tot het een egaal geheel word.
6.   Snijd je cake in zo’n 32 repen, of gebruik Lange Vingers, en maak ondertussen een sterke pot (espresso) koffie.
7.   Gebruik een ondiepe kom en schenk daar de koffie in samen met de Tia Maria (Koffie Likeur). Doop elke plak cake eventjes in het mengsel, aan één kant. Pas op dat ze niet uit elkaar vallen, ze hebben maar enkele seconden nodig om zich vol te zuigen!
8.   Nu dan eindelijk het leukste deel van het maken van Tiramisu: De laagjes! De eerste laag bestaat uit de plakken cake, zorg dat de randen er netjes en gelijk uit zien, en stop het midden helemaal vol met cake, in elk klein hoekje. *dit kan je namelijk niet zien* met de koffie-kant naar beneden.
9.   Giet vervolgens één derde van het vloeibare Mascarpone mengsel eroverheen, en herhaal stap 8 en 9 nog twee keer, tot je mengsel, en je cake plakken op zijn.
10.   Gebruik een lepel om de bovenkant egaal te maken, en strooi koffiepoeder erover heen. Tip: gebruik figuurtjes, of snijd stroken uit een stuk papier, zodat je mooie patronen krijgt.
11.   Zet nu dit heerlijke, bijna eetbare, toetje in de koelkast voor minstens 6 uur, tot hij stevig is. En daarna: aanvallen!


Tip: Hou je van recyclen? Van de 6 eiwitten die je overhoud, kun je heel gemakkelijk Merengues van maken door daar 350 gram suiker bij te doen. Kijk hier voor het recept in een artikel van vorig jaar.
Always
Lots of Love,
xxx
Annemarieke

7 opmerkingen:

  1. Hee annemarieke! Wat superleuk dat je dat zelf hebt getekend. Zoals je weet hou ik erg van lekkere dingen maken en tiramisu maak ik erg vaak! Met dissarono(weet niet of ik t goed schrijf ) of ammaretto en met koffie is het heel erg lekker wel de koffie laten afkoelen anders verdampt de alcohol.

    Extra lekker als je er van houdt... Zijn verkruinelde bitterkoekjes bovenop!! Ik dacht ik deel dit even :) Hahah
    Groetjes jessemijne!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mis de recentie van de "Gast Moeder" in kwestie. Ik denk dat je dit dan maar voor vaderdag moet maken.
    En vergeet dan vooral de Merengues niet. MERENGUEEEEEEEEEEEEESSSSSSS!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu heb ik al veel baksels en andere dingen van je geproefd, maar deze is nooit voorbij gekomen! SCHANDE! U weet wat u te wachten staat wanneer je weer in het mooie Akersloot bent....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk!
      Als ik geweten had dat dit recept zó simpel om te maken is, had ik het waarschijnlijk elke week gemaakt (niet zo goed voor de lijn, dat wel :P)
      Deze hou ik er zeker in! En als ik weer terug ben in het mooie Akersloot, zal ik je wel even uitnodigen voor een kopje koffie, en een kommetje Tiramisu! ;)

      Verwijderen
    2. Lust geen koffie, maar cola light is prima erbij...:P

      Verwijderen
    3. Doe dan meteen een Tia Maria'tje of een flink glas Baileys erbij!
      Als je het doet, doe het dan goed! ;)

      Verwijderen
    4. Ieeee vies. Je weet dat ik niet zo van de alcohol ben haha! Thee ook goed?!

      Verwijderen

Just leave your lovely comment!