zaterdag 3 maart 2012

Rosalie houdt een denkbeeldige Disney-marathon!

HOI HÉ HALLO HAI!! (Ik sla de begroeting nogal vaak over dus hierbij haal ik die van de afgelopen artikels even in. Es tut mir leid.)

Bij het opruimen van de oude videokast kwam ik een stapel met al mijn oude lievelingsfilms tegen. Helaas heb ik a) geen mogelijkheid om die video's te kijken, aangezien onze recorderdinges al jaren geleden de geest gegeven heeft en b) geen tijd om te kijken, aangezien ik mijn koffers in moet pakken voor Noorwegen, en nog sokken moet kopen, en mijn nieuwe vriend iPhone moet synchroniseren, wat allemaal uiteraard de hoogste prioriteit heeft.

Maar. Ik zou Rosalie niet zijn als ik niet geweldig veel fantasie had, genoeg fantasie om te doen alsof ik een marathon hou. Daarnaast creëer ik op deze manier meteen een lijstje om later alsnog af te werken onder het genot van een flinke doos popcorn en/of heel veel Ben&Jerry's. Schroomt u niet om direct uw eigen videokast op te ruimen, naar de Kringloop te rennen voor een videospeler óf de DVD's lekker lui van Bol te bestellen en houdt uw eigen marathon! 

Frank&Frey
Oh, wat was dit een geweldige film. Ik weet nog dat ik de video kreeg toen we boodschappen deden bij de buurtsuper. Ik was de hele week ziek geweest en verveelde me het apelazarus. Ik had zo onderhand iedere aflevering van Dora al gezien, en de Teletubbies konden me de boom in dus het was nogal een verlossing toen deze video ein-de-lijk voor wat afwisseling zorgde. 


Bij het googelen kwam ik er trouwens achter dat er nu ook een deel 2 is, dus jullie kunnen binnenkort een review verwachten!

The Lion King
Duh. 
Dit was met stip op één mijn meest geliefde voorwerp ter WERELD. Met mijn vriendinnen heb ik jaren en jaren en jaren de leeuwen nagespeeld op ieder mogelijk terrein, op ieder mogelijk moment van de dag. 
Ik ben zelfs nog naar die grote theatervoorstelling geweest, en ik weet vrij zeker dat ik ieder liedje (in het Nederlands) nog met gemak mee kan zingen. 
Op onze eerste computer had ik zelfs via iTunes zo'n cd gedownload, met muziek van Elton John (wat wel een beetje tegenviel, aangezien het ineens Engels was. Ja, ik was tien.) 


Nummero 1 is nu zelfs op Blu-Ray te koop. Me gusta! 

The Aristocats
Deze film kochten we op een vlooienmarkt. Dachten we. 
Bij thuiskomst bleek er een of andere vreemde video in te zitten, waarvan ik de naam helaas vergeten ben. Ik weet nog vaag dat er aan het eind iets was met een luchtballon, ik zou hem super graag nog eens willen zien, gewoon, om m'n geheugen op te frissen, maar dat gaat dus was lastig aangezien niemand ooit weet waar ik het over heb *sigh*. 
De echte film heb ik dus nooit meegemaakt! Al heb ik daar wel veel spijt van, en mocht er een marathon komen dan zorg ik ervoor dat ik wél de echte in de kast heb staan. 


Nu vraag je je af wat deze film dan toch bij mijn stapeltje favorietjes deed? Ik wilde hem per se nog eens zien, dus ik had de hoes altijd bewaard alsof het een Oscar was. 

Ik moet zeggen dat ik vrijwel iedere Disney-film briljant vind. Maar meer dan drie films achter elkaar, dat wordt misschien te veel van het goede, tenzij je het afwisselt met wat nieuwere films, zoals Pirates 1 of een Pixartje. 

Ga jij een Disney-marathon houden? En welke films ga je kijken?

Hakuna matata! and lots of love, 
Rosalie. 

7 opmerkingen:

  1. Ja, ons recorderding is ook kapot/weggegooid, dus ik heb ook nog een stapel dinsey videobanden waar ik niks mee kan. Leuk artikel! mijn favorieten waren altijd belle en het beest, pocahontas en mulan :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens!
    Die dieren-disney-films zijn allemaal veel leuker!
    Die prinsesjes kunnen me allemaal de boom in, geef mij maar Tarzan, King Arthur of de drie bovenstaande in jouw lijstje! :D <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. The Lion King was mijn absolute all time favorite.
    Maar dan wel in het engels!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Frank en frey 2 heb ik al gezien! hihi.
    Artikel leuk artikel(:

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!