donderdag 7 juni 2012

DIY: Annemarieke maakt een verjaardagstaart- Tutorial

Hallo Allemaal!
Zoals beloofd: hier dan eindelijk mijn mega-taart-tutorial!
Na weken lang plannen, mocht ik hem dinsdag dan toch eindelijk maken, aangezien vandaag dan eindelijk de gelukkige dag is dat ik hem aan de jarige job mag geven.
Het duurde 7 (!!!) uur om te versieren.. je bent dus bij deze gewaarschuwd!
Om duidelijk uit te leggen hoe ik het gedaan heb, heb ik van elke stap foto's gemaakt, zodat het hopelijk een beetje goed te volgen is. Hier dus de stap-voor-stap tutorial, maar ik zal het voor de zekerheid ook verwoorden.


1. Maak een 3 dubbele portie cake-mix, en voeg daar op gevoel een scheutje blauwe kleurstof aan toe, tot je een lichtblauwe kleur krijgt. Giet de helft van je mengsel vervolgens in een cakevorm.

2. Voeg aan de andere helft nog meer kleurstof toe, tot je een wat donkerdere kleur blauw krijgt, en giet dat vervolgens in een even grote cakevorm, en bak ze op de gebruikelijke temperatuur en tijd.

3. Als je cakes klaar en compleet afgekoeld zijn, snijd ze beiden horizontaal door midden, tot je 4 plakken cake van dezelfde dikte hebt.


4. snijd vervolgens alle randen van de cake-lagen af, tot ze allemaal dezelfde grote zijn.



5. Pak nu de bovenste twee lagen, en snijd +/- één cm dikte van alle kanten af. Je hebt nu een grote dubbele laag cake voor de boden, en een kleine dubbele laag voor de bovenkant.

6. Besmeer nu je donkere blauwe cake met een vulling naar keuze. Ik heb jam gedaan, maar een laagje gesmolten chocolade of buttercream is ook heerlijk. (je kan eventueel ook de boven en zijkanten bedekken met buttercream, maar dit is optioneel.)

7. Kneed nu je Rollable Icing (kan je gewoon kant en klaar van Docter Oetker kopen) en rol het uit tot hij groot genoeg is om je bodem te bedekken.

8. Gebruik je deegroller om je Icing op te tillen, en egaal op je cake te leggen, en strijk de bovenkant glad, zodat er geen luchtbelletjes in zit.

9. Nu het lastige werk: strijg voorzichtig je Icing glad langs de kanten, en kreukels uit te vouwen en weg te strijken. Ik had helaas geen cake-tools, dus ik gebruikte een brood deeg-mixer om de kanten helemaal glad te krijgen, en de randen scherp te maken.

10. Herhaal vervolgens stap 7, 8 en 9 met de kleinere cake, en plaats die voorzichtig in het midden van je bodem.

11. Mix nu boter met water en een heleboel icingsugar om Buttercream te maken, of koop het kant en klaar in een potje. Voeg hier een flinke scheut blauwe kleurstof aan toe, tot je tevreden bent met de kleur.

12. Pak een schoon, klein kwastje, en schilder er op los! Ik had van te voren mijn patroon uitgeschets, wat erg hielp.


13. Gebruik voor de hele kleine details een sateprikker.




14. Schrijf nu je verjaardagsboodschap op de bovenkant van de cake, en... :



Tadaaa! Je "masterpiece" is klaar! .. na flink wat uren rug en nek klachten gekweekt te hebben.
Het is haast zonde om op te eten, na al dat werk.



Dit is hoe ik mijn taart heb gemaakt, maar je kan natuurlijk flink wat dingen weghalen om het een stuk simpeler te maken! Zo kan je in plaats van Icing ook Marsepein gebruiken, als je dat lekkerder vind, en hoeft de binnekant van de cake natuurlijk niet persee verschillende kleuren blauw te zijn. Ook kan het kant-patroon aan de buitenkant zo simpel of uitgebreid worden als je wilt.

Heel veel succes! Ik wil graag foto's zien van jullie meesterwerken, dus als je van plan bent zo'n soort taart te maken, laat het me weten! :)

Always

Lots of Love,
xxx
Annemarieke

ps. over één week precies.. ga ik weer terug naar Nederland, en is mijn uitwisselingsjaar in Engeland voorbij.

12 opmerkingen:

  1. WAUW! Prachtig zeg! Ik doe het je niet na!
    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vergeet altijd foto's te maken :(
    hahahahaha. zo typisch :$.
    ik maak voor verjaardagen vaak taart, omdat mensen altijd geld willen en ik geen zin heb om geld te geven. hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahha! Dat was dus precies mijn gedachten! :)
      Geld krijg je wel van je ouders.. ik geef je mooi een taart! Veel leuker (en lekkerder)

      Verwijderen
    2. hahah precies. Alleen vergeet ik dus altijd foto's te maken :(. zoo dom.

      Verwijderen
  3. Ziet er goed uit hoor! Was de taart ook lekker? Of vond de jarige job de taart te mooi en heeft ze 'm ingelijst??!??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij ziet er super uit! En echt heerlijk met zoveel frosting!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw!! Ik snap niet dat je dat zo mooi voor elkaar krijgt! Ik ben totaaal geen keukenprinses namelijk haha.

    Kusjes Noah
    www.daydreamingcoloursinspiration.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, wat een mooie taart! Ziet er ook heel lekker uit haha. Goed gelukt hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gelukkig is het bijna vaderdag!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat mooi gedaan! echt hartstikke gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!