donderdag 18 augustus 2011

Annemarieke deelt DIY feest-decoratie ideeën!

Feesten en verjaardagen.. ja, die blijven altijd toch een hele klus. Er moet een hoop geregeld en ingekocht worden, en niet te vergeten: Het huis en de tuin moet versierd. Maar, je wilt nu wel eens wat anders dan altijd maar weer die simpele slingers en ballonnen. Maar wat kan je dan nog meer doen als decoratie? Nou: Heel veel!  Hier een aantal feestdecoratie ideeën die je zelf kan maken.

Heb je een diner? Zet bijvoorbeeld naamkaartjes neer zodat iedereen weet waar hij of zij moet zitten. Heel makkelijk zelf te maken: Schilder zoveel knijpers als dat je gasten hebt in allerlei vrolijke kleuren, zet ze op z’n kop, en klem er een naamkaartje in.

Versier de tafels! Strooi confetti, bloemblaadjes, pepernoten, cijfers in jouw leeftijd of gewoon leuk het alfabet op de tafels. (Bovendien kan niemand de verleiding dan weerstaan om even een lief zinnetje te spellen met die kleine lettertjes, altijd leuk!)
Een tuinfeest? Verzamel zoveel mogelijk jam, pindakaas en pasta potten, maak ze schoon (Lang leven de afwasmachine) Haal het etiket eraf en stop er een waxinelichtje in. Zo heb je heel makkelijk een heel leuk romantisch versierde tuin, met overal lichtjes. Je kunt ook om de hals een stuk ijzerdraad vastmaken, waardoor je de potjes op kunt hangen aan een schutting/boom/veranda/pergola etc. 
Als je meer tijd hebt, kun je ook de potjes nog in leuke kleuren schilderen!


Een bruiloft, trouwfeest of jubileum? Zet ouderwetse theepotten op de tafels met daarin een wilde bos bloemen. Het staat onwijs fleurig en is net weer even anders!


Een kinderfeestje of gewoon gezellig met je vrienden/vriendinnen? Maak met karton snorren, knip die uit, maak een gat er in en rijg ze aan een rietje. Lachbuien gegarandeerd!


Gezien op een bruiloft, maar kan op elk feest:
Zet hele grote vazen op elke tafel en vul die met Skittles, Gummiebears , M&M’s, spekjes, kauwgomballen etc. In elke vaas een ander soort snoep. Laat de gasten de vazen van tafel naar tafel gaan door met elkaars vaas  te ruilen, waardoor iedereen weer een ander snoepje voor z’n neus krijgt. (bij ons eindigde alleen alle vazen op onze tafel, zelfs die we van de bruid en bruidegom hadden gestolen.)

Ben je de gewone slingers zat? Maak van stof een heleboel driehoekjes, naai die aan een lint, en tadaa: Je persoonlijke slinger. Zet eventueel letters of cijfers op de slinger en creëer je eigen tekst!



Ik weet nu al dat ik voor mijn eerstvolgende feest zeker een aantal items uit deze lijst ga uitwerken. Wat jullie?



Lots of Love,

Xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ideetjes zeg! Haha die met die snor-rietjes zijn lachen!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die lettertjes weet ik nog van je verjaardag. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het idee van de naamkaartjes is geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha die snor-rietjes zijn echt geweldig!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het doet me een beetje denken aan jouw verjaardag en aan de bruiloft waar we pas samen geweest zijn! Leuk hoor, die feestjes en de voorpret!!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!