donderdag 27 januari 2011

Annemarieke: Monster van Loch Ness, echt?

Als je de woorden ‘Monster van Loch Ness’ hoort, zouden er al belletjes moeten gaan rinkelen. Iedereen vanaf +/- 7 jaar weet wel wat het is.. of toch niet?

In 1934 werd dé foto gemaakt, wat het bewijs zou moeten zijn geweest voor het bestaan van het Monster van Loch Ness. Wetenschappers dachten dat het dier de laatste levende dinosaurus zou zijn, maar sinds de beroemde foto van 1934 zijn er meerdere theorieën ontstaan. Zo denken velen dat het gewoon een vlekje op de lens was, of een otter of zeehond.


Neil Clark had een andere theorie: Het monster van Loch Ness is eigenlijk.. een olifant!
(Hij heeft deze schildering zelf gemaakt om zijn theorie uit te leggen.) Zijn theorie gaat als volgt: In de 19e en begin 20ste eeuw, waren er veel circussen die hun tour maakten door het land. Onderweg sloegen zij vaak het kamp op bij een rivier of meer. (Zoals bij het Loch Ness) Zo konden de dieren drinken en afkoelen. Hij denkt dat het heel goed mogelijk is, dat een olifant ging zwemmen in het Loch en hij werd aangezien voor het “monster”. Als je zijn schilderij vergelijkt met foto’s van zwemmende olifanten lijkt deze theorie te kunnen kloppen. Wat deze theorie nóg interessanter maakt, is dat rond die tijd, een circusdirecteur een olifant als vermist heeft opgegeven.

Wat het dier nu écht is en of het überhaupt bestaat, daar is nog steeds geen antwoord op. Er zijn meerdere onderzoeken geweest, maar ondanks dat heeft nog nooit iemand het dier met eigen ogen gezien, nog via camera: in 1993 gaf de fotograaf van de ó zo beroemde foto uit 1934 toe dat het nep was. Hij had een monstertje van klei gemaakt en aan een mini onderzeebootje bevestigt.

Wat er precies in dat Loch afspeelt zullen we misschien wel nooit weten. Het is in elk geval raar en intrigerend! De Olifant-theorie vind ik zelf een hele leuke.
Wat vind jij?

Xxx Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon

6 opmerkingen:

  1. haha die olifant theorie had ik nog niet gehoord, maar het klinkt wel geloofwaardig! leuk artikeltje weer annemarieke (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! En klinkt eigenlijk ontzettend voor de hand liggend maar kom er maar eens op. Je bent er deze keer echt in geslaagd een leuk en wetenswaardige blogpost te schrijven die ik met heel veel plezier heb gelezen, complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die van die olifant vind ik inderdaad wel grappig! Lijkt idd!
    Ik ken het wel, maar ik verdiepte me er nooit echt in.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk stukje, die olifantentheorie kende ik nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hhaha, Dat dacht ik inderdaad al.
    Daarom vond ik het wel leuk om dit met jullie te delen. hihi.
    Bedankt voor alle leuke reacties!:D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik maak een spreekbeurt over Het monster van Loch Ness. Dus dank je Annemarieke!!! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!