maandag 16 januari 2012

Aviva begint weer eens véél te laat aan de proefwerkweek.

Hai guys.

Je tentamenweek/toetsweek/SE-week/proefwerkweek komt eraan. Een maand van te voren zeg je dat je alles gaat inplannen. Twee weken van te voren begin je aan de planning. Twee dagen van te voren begin je daadwerkelijk met leren. Uiteindelijk zit je op de avond voor je toets nog tot diep in de nacht met een boek voor je neus.

Waarom? Wáárom gebeurt mij dit keer op keer? Leer ik dan nooit van mijn fouten? En dit geldt niet eens alleen voor toetsweken, maar ook voor andere soorten (school)werk. Gelukkig weet ik wel het antwoord op deze vraag (zou willen dat ik dat ook zou kunnen zeggen tijdens mijn wiskundetoets morgen).

 1. Ik hou het niet goed bij. Ik gebruik weer even mijn wiskunde als voorbeeld. Je hoort élke les één paragraaf te maken. Wanneer je die paragraaf niet af krijgt (wat dus altijd het geval is), wordt het huiswerk. Al die lessen heb ik gewoon nada, noppes, niento gedaan. En drie hoofdstukken wiskunde maken in één weekend lukt gewoon niet. Dat heb ik vandaag ontdekt.
 2. Ik stel uit. Hier moet ik echt vanaf. Ik stel álles uit. Kattenbak verschonen? Hmm, doe ik vanavond wel. Naar de supermarkt? Kan tot morgen wachten. Brief op de post? Eerst nog even gitaar spelen. Uiteindelijk stinkt de kattenbak een uur in de wind, is de supermarkt gesloten en is de brief kwijt.
 3. Ik laat me afleiden. Zelfs de meest onzinnige dingen worden interessant als je huiswerk te doen hebt of moet leren. Daarom staar er nu een bureau en stoel op onze mini-zolder. Dat is de enige plek waar ik mij echt volledig kan concentreren op schoolwerk. Gewoon omdat er écht niets boeiends is.
Mijn grootste probleem? INTERNET. Daarom ga ik nadat ik dit artikel heb afgemaakt (het is nu zondagavond), mijn internetkastje inleveren bij mijn ouders. Geheel op vrijwillige basis. Tot donderdag. Dan mag ik hem weer terug van moi. Omdat ik vrijdag vrij heb.

Wat een vertrouwen is er toch in mij, haha.

Het is nu 23:01 en ik ben enorm moe. Mijn wiskunde van morgen is niet meer te redden. Volgende periode ga ik het gewoon wél goed doen. Mijn words of wisdom? Alles goed bijhouden, niet meer uitstellen en mij niet meer laten afleiden. Ik ga de komende dagen erg veel tijd doorbrengen op zolder geloof ik...

Au revoir en farewell. Volgende week horen jullie hoe ik het er vanaf heb gebracht.

Dare to dream,
Aviva.

2 opmerkingen:

 1. Dit is zo herkenbaar. Ik heb morgen ook een hertentamen. Nog lang niet goed voorbereid. En volgende week echt tentamens, nou, ik heb nog wel een week of 3 nodig om voorbereid te raken en die tijd heb ik niet.
  Ik vind het wel heel knap dat je je internet inlevert! Ik doe het je niet na. Het zou slim en handig zijn maar de helft van mijn boeken staan online ..

  Zie hier mijn grootste valkuil; het internet, ook op school. Ik zit momenteel in me laatste college voor het tentamen, en wat doe ik? Uitgebreid op Aviva der artikel reageren. Heeeeel verstandig

  voor de 100ste keer; Succes meis, je kan het!

  Liefs,
  Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha op het moment dat ik dit lees moet ik EIGENLIJK ook aan mijn maatschappijleer, maandag is de toets. bah. hopen dat je proefwerken nog een beetje goed zijn gegaan! bij mij echt drama!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!