zondag 1 januari 2012

Iris: De 2012 theorie

Abracadabra! Alweer een nieuw artikel!

In 2009 kwam er al een film over, en nu duurt het ongeveer nog een jaar voordat de wereld vergaat. Althans, dat zeggen de Maya’s. De Maya’s, wie vroeger in Zuid-Amerika leefde, staan vooral bekend voor hun architectuur, en hun voorspelling dat op 12/12/12 de wereld ten onder zou gaan.Veel mensen geloven dit niet, maar op het internet bestaan er diverse clubs waarbij men overtuigt is dat iedereen op planeet aarde nog maar één jaar te leven heeft.

Er zijn wel veel verschillende voorspellingen over hoe dit gaat gebeuren, de één zegt dat er een nieuwe ijstijd aankomt, terwijl de ander beweert dat de aardbol zal exploderen. In de film is het zo dat alle aardplaten verschuiven, maar in de film zijn er veel mensen die de ramp overleven.

Een paar maanden geleden, op 21 mei, was er ook al voorspeld dat de wereld zou vergaan. Een paar mensen geloofde hier heilig in en verkochten hun huis, en stortte al hun geld op de bankrekening van de organisatie die mensen na het einde van de wereld zou opvangen. Maar de wereld verging niet op die bewuste dag, zoals de 89-jarige Harold Camping had voorspelt.

Harold Camping heeft al eerder gigantische voorspellingen gemaakt, zo zou volgens hem de wereld niet meer bestaan op 21 mei 1988 en op 6 september 1994. Hij zegt zelf dat hij elke keer een klein rekenfoutje had gemaakt, maar hij maakt zichzelf met deze (niet uitkomende) voorspellingen niet bepaald populair.De Maya's blijken ook een rekenfoutje te hebben gemaakt, onderzoekers zeggen nu dat de wereld NIET op 12 december 2012 zal verdwijnen, maar ergens in 2208, volgens de Maya kalender.

Maar wie weet, misschien moeten we ons gaan voorbereiden op December van dit jaar, of is de 2012 theorie gewoon een hype?

Alsnog een gelukkig 2012 :)
“Live. Love. Laugh ”
-xx- Iris

4 opmerkingen:

 1. Vind het een eng idee, maar toch denk ik niet dat het gaat gebeuren. Gelukkig nieuwjaar! Lovesx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat we als mensen zelf onze grootste vijand zijn en daardoor steeds dit soort dingen bedenken... Misschien kunnen we beter genieten van iedere dag in plaats van steeds te denken aan dit soort dagen, wie weet gaat de wereld morgen al onder? Je weet het niet, gelukkig maar!
  De beste wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij is er ook voorspeld dat er 1 plek op aarde is waar je veilig bent. Er zijn heel veel mensen die dit geloven naar die plek verhuisd enzoo. Best eng, maar ik denk er gewoon niet aan maak gewoon plezier :D
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!