woensdag 26 januari 2011

Sharon bakt Oreo-Chocolade cupcakes!

Ik houd ervan om dingen uit te proberen in de keuken, en al helemaal als het met zoetigheid te maken heeft. Laatst zag ik een rol Oreo’s in de kast liggen, naast een pak cakemix. In combinatie met de reclame voor cupcakes met chocoladestukjes kreeg ik een major idee: Oreo-chocoladecupcakes!



Benodigdheden voor 12 cakejes:
-       Een pak naturel cakemix.
-       200 gram boter *
-       4 eieren *
-       Papieren vormpjes.
-       10 Oreo’s.
-       75 gram chocolade.
·       * de hoeveelheid boter en eieren kan afhangen van de cakemix die je gebruikt.




1.         Maak de cakemix volgens het pak. Voeg de boter, eieren en eventueel nog een pakje vanillesuiker toe.
2.         Doe de Oreo’s in een plastic zakje. Gebruik een pollepel, deegroller of ander keukengerei om de Oreo’s in kleine stukjes van éen á twee centimeter te pletten. Dit vind ik echt het leukste werk, haha. Kijk wel uit dat je de stukjes niet te klein maakt, anders proef je er niets meer van in je cupcakes!
3.        Breek, hak of snijd de 75 gram chocolade in stukjes. Deze stukjes moeten ongeveer éen centimeter zijn. Wat ik aanhield was ieder blokje in vier of in zes stukjes hakken. Qua smaak chocolade kan je variëren: ik heb bijvoorbeeld 30 gram puur, 30 gram wit en 15 gram melk gebruikt.
4.        Mix de stukjes chocolade en de stukjes Oreo in je cakemix. Niet te lang mixen, dan kan je namelijk de stukjes kapot maken en dan zijn ze te klein. Dan smelten de stukjes chocolade namelijk – ook heel lekker! – en heb je geen hele stukjes meer.



5.        Verdeel de mix over de papieren vormpjes. Waarschijnlijk zal je wat mix overhouden omdat je dingen hebt toegevoegd, maar het restant kan je gewoon opeten. En dat is zeker geen straf, toch? (:
6.        Verwarm de over voor. Deze stap vergeet ik áltijd om aan het begin te doen, dus ik heb ‘m speciaal heel laat ingepland haha.
7.         Als de oven is voorverwarmd, kan je ze in de oven doen. Omdat er chocolade en Oreo’s inzitten, moet je er rekening mee houden dat de je cupcakes er zo’n zes minuten langer in moet laten zitten. Ik raad je overigens aan om – als je die hebt tenminste – een speciaal cupcakebakblik te gebruiken. Zo verliest de cupcake zijn vorm niet.
8.         Haal de cupcakes uit de oven als ze klaar zijn, en laat ze een tijdje afkoelen. Controleer nog wel even of ze gaar zijn, door middel van een satéprikker in het midden van de cupcake te steken. Komt ‘ie er schoon uit? Dan zijn ze gaar! Let wel even op dat warme chocolade natuurlijk wel aan de prikker blijft plakken. Echt letten op de cakemix zelf dus!



Eet smakelijk! Ik moet zeggen dat ik ze zelf érg lekker vond!

You always regret what you don’t say.

Liefs,
Sharon.

12 opmerkingen:

  1. Ziet er echt super lekker uit!
    Volgende keer dat ik weer wat ga bakken ga ik dit uit proberen. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er geweldig uit! Goed bedacht!
    Wees wel voorzichtig met het opeten van je restje ongebakken beslag: de eieren die erin zitten zijn nog rauw en kùnnen een salmonella-besmetting geven waar je goed ziek van wordt. Liever toch het restje maar even bakken dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @moederMarjolein Haha bedankt voor de tip! Ik eet zelf nooit te veel op inderdaad, en ik word er ook best wel snel misselijk van.
    Maar salmonellabesmettingen willen we natuurlijk niet, dus dan zou je het beslag dat je nog over hebt voor een extra cupcake kunnen gebruiken (:
    Liefs, Sharon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha bij mij thuis zit ik altijd moeilijk te doen van ja dat is niet goed dat is rauwe eieren, zegt mn vader ja voor die ene keer maakt dat niet uit daar krijg je anti stoffen van, jullie weerstand is toch goed xD

    maar lijkt me inderdaad lekker, ik wil ook nog steeds een cupcake kookboek kopen (:

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aah Jammie! Lekker! Nu krijg ik zin in cake'jes (a)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt lekker! ^_^
    Ik ga het zeker proberen!

    @Tessa
    Mijn ouders zeggen altijd 'Wordt je hard van!' xD maar ze hebben ook liever dat ik geen 'rauw' beslag eet :P

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik eet altijd eerst het beslag op voordat ik de cake zelf ga maken. Hmm ik weet het, het is slecht! En je houdt er maar een paar cakejes van over.. Hihi ik krijg honger van jou artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit soort dingen maken de wereld mooier. @.@
    Oreo's zijn echt mijn tienertijd geweest.

    Ik houd ook erg van koken & bakken. Wat ik zelf ook heel lekker vind, zijn bosbessen door de cake. Bij koekjes doe ik er altijd havermout doorheen en als topping gebruik ik gesmolten witte chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dude, ik heb ze gemaakt! Helaas blijkt het cake-beslag erg flauw te zijn, dus smeer ik er nu chocolade overheen met sprinkels. Ik had er geen stukjes choco doorheen gedaan, want aah, duurt lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. aaah super lekker, lijkt me echt een goed plan om een keer met een verjaardagspartijtje te maken. of gewoon zomaar met mijn bff'jes. leuk idee (:
    <3 esther

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!