donderdag 23 februari 2012

Annemarieke (her)ontdekt vreemde tiepmachines!

Hallo trouwe, achter de computer zittende, lezers!

Aangezien je zojuist onze geweldige naam in dat leuke balkje hierboven hebt getiept, weet je vast wel wat een keyboard is. Ook beweeg je zo af en toe je muis om naar beneden te scrollen, en kan je je misschien zelfs nog wel herinneren toen jullie voor het eerst een computer in huis kregen. Daarom kan ik er waarschijnlijk wel van uit gaan, dat de tiepmachine voor jouw tijd was, je waarschijnlijk er nooit hele verhalen op hebt getiept, en je misschien niet eens weet hoe zo’n ding nou precies werkt.. maar toch, weten wij allemaal wat een tiepmachine is.
Maar kende je deze ook al?


Een kunstenaarsdroom die waarheid wordt: een machine die schildert! Alles word voor je gedaan, je hoeft alleen maar op de knoppen te drukken. Geen gedoe meer met kappotte penselen of het gebrek aan verf. Deze omgebouwde tiepmachine zorgt er namelijk voor, dat als je op een toets drukt, in plaats van een letter, ere en kleur op je papier komt! Hoe geniaal is dat!? Door deze pixelachtige manier van schilderen, kun je de meest gestructureerde kunstwerken maken, of juist de meest chaotische!
Verder kennen we vast allemaal het onderstaande plaatje wel. Gezien op tumblr, weheartit of op google. Een piano-typmachine, hoe geweldig is dat! Nou bestaat er al een tijd iets wat hier op lijkt, een muziek-typmachine. Niet eentje die muziek maakt, helaas, maar eentje die muzieknoten tiept. Zo kun je heel precies en nauwkeurig de meest prachtige symphonien componeren, en uitwerken op papier!

Of wat dacht je van deze Wafel-machine? Wie zou dit nou niet eens willen proeven?
En aangezien we steeds moderner worden met ze allen, hier het nieuw met het oude gecombineerd. Ja, je ziet het goed: een typmachine voor je Ipad! Hoe geniaal is dat?Heb jij net zoals ik altijd al een typmachine willen hebben? Gewoon omdat ze zo lekker nostalgisch en ouderwets zijn? En wat vind je van deze typmachines? Of heb je er toevallig gewoon eentje in je huiskamer staan, waar je altijd je huiswerk op maakt?

Always

xxx
Annemarieke

8 opmerkingen:

 1. Die typemachine voor de iPad is geniaal! Heerlijk zinloos. En die typemachine om te schilderen, geweldig hoe mensen op zulke ideeën komen. Leuk artikel ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk zinloos, zeg dat wel. Die met die kleuren is geweldig :P ik zie 'm zo al in een winkel staan ^_____^

   Verwijderen
  2. Ik zou willen dat hij in een winkel staat! Ik zou hem zéker weten kopen! Maakt niet uit hoe belachelijk duur hij wel niet zou zijn! :P

   Verwijderen
 2. Leuk, voor mij graag die voor de Ipad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig. Wij hadden vroeger een typmachien thuis en we mochten toen er ook af en toe op typen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil echt wel een typmachine!^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwauw wat een leuk artikel!
  Ik wil die schildertypemachine nomnomnom

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je bedenkt dat ik vroeger bij mijn vader op kantoor mocht komen om mijn afstudeerwerkstuk op zijn electrische type machine te maken... maar dan wel zelf voor typex (corrigeermiddel) moest zorgen. Want bij ons thuis was een gewone en dat ging veel langzamer. Dat waren nog eens tijden!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!