zaterdag 11 februari 2012

Rosalie laat haar vriendinnen kiezen waar ze over moet bloggen


Soms, soms heb je van die inspiratieloze momenten, waarop alles één grote sleur is en je niet meer weet hoe het moet. Writer’s block, de grootste vriend van iedere blogger *kuchs*

Wat doen we op zo’n moment als we een deadline te halen hebben? Juist, we zoeken hulp! Dus, tijdens een spannende biologieles over de fosforylering en de dissimilatie van glucose, zeg ik tegen vriendin J.: “Eén woord. Noem één woord.” Ze kijkt me wat glazig aan (maar dat kan ook de fosforylering liggen) en roept dan: “CUPCAKES!”

Dus. Cupcakes it is.

cup·cake [kupkeek] m –s; cupcakeje een klein gebakje dat vaak rijkelijk versierd wordt. De cupcake vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië, waar op deftige theekransjes naast een kopje thee ook vaak een gebakje in de vorm van een theekopje werd geserveerd. Het eerste recept voor een cupcake is gevonden in een kookboek van Eliza Leslie uit 1828. De eerste cupcakes werden gebakken in kopjes, waar de oorsprong van hun naam waarschijnlijk ligt. Een andere theorie gaat ervan uit dat de ingrediënten van het cakebeslag vroeger werden uitgemeten in kopjes, omdat dit tijdbesparend was. 

De cupcakes van toen waren gewoon een saai en plain cakeje, maar tegenwoordig hebben we ze in alle soorten en maten, het liefst zo uitbundig mogelijk versierd. 

Het maken van een cupcake is echt appeltje-eitje. Een basisrecept voor twaalf cakejes ziet er als volgt uit:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop 125 g boter met 125 g kristalsuiker zacht en luchtig. Voeg 2 eieren, 125 g zelfrijzend bakmeel en 2 el melk toe en klop tot een glad en luchtig beslag. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze mooi zijn gerezen, goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen, en dan kun je losgaan. Marsepein, fondant, chocoglazuur, glitter: het kan allemaal. Leef je uit! Om wat inspiratie op te doen, scroll vooral mee naar beneden (en als je nog een flink stuk verder scrollt, kom je op Sharon haar artikel uit, waarin een recept voor brownies te vinden is. Niet boos worden als je een paar kilo aankomt). Hakuna matata! 
- Rosalie

Bron geschiedenis cupcakes: wikipedia.org
Foto’s zijn gestolen van weheartit. 

6 opmerkingen:

 1. Rosalie.. PERFECTE timing zoals altijd! Wat ga ik vandaag doen..? 50 cupcakes bakken en versieren met Marsepeijn. Gewoon omdat het kan! we gaan de hele dag lekker in de keuken princesjes lopen uit te hangen, en ondertussen ook snoepen van de brownie-mix. Wat hou ik toch van vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de laatste cupcakes zijn supercute :) xx leuk artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk artikel. en hahaha ^^ "fotos zijn gestolen van weheartit" rosalie toch! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! die op het 3e plaatje zijn suepr <3
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha Annemarieke, Brit die je er bent. Princes? :'D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I'm in love!!
  Follow each other? :))

  XO,
  Lucija
  WLL

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!